Vespre 24 - 19/03/18
Vespre 24  Vespre 24 - 19/03/18

Esquerra i PDECAT coincideixen en que demà pot ser un dia clau per desencallar la investidura...Els focus estan posats en la decisió dels jutge...

Disponible hasta 21-02-2222

19/03/2018 00:29:08
Vespre 24 - 19/03/18 Vespre 24 - 19/03/18
Vespre 24 - 19/03/18 00:29:08 19/03/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Esquerra i PDECAT coincideixen en que demà pot ser un dia clau per desencallar la investidura...Els focus estan posats en la decisió dels jutge Llarena que prendrà declaració a Sánchez i a Forn...sobre la petició d'assistir als plens, no sobre la investidura.

Si Llarena segueix el seu fil argumental, tot apunta que NO els deixarà sortir i és aquí on s'agafa l'independentisme com a punt d'inflexió per passar la pàgina de Sánchez i proposar un altre candidat... Que necessitaria, això sí, el vist i plau d'ERC, PDECAT, JxC i la CUP... Però els cupaires són els més reticents i la proposta de lligar la investidura a una qüestió de confiança no els ha convençut.

La decisió de la Mesa, aquesta mateixa tarda d' admetre a tràmit la reforma de la llei de presidencia per poder investir un president a distància, proposta que evitava desde feia setmanes, obre un altra via...veurem si nomès és un gest de cara a la CUP o va més enllà... . Analitzarem el panorama polític desde la nostra taula de debat amb Carles Fernández, Jordi Mercader i Joan López Alegre.

Carles Puigdemont i l' exdiputada cupaire , Anna Gabriel, s'han reunit a Suissa. Tots dos han assistit a un acte sobre Drets Humans a Catalunya. Els anticapitalistes mantenen la abstenció tot i la proposta de lligar la investidura a una moció de confiança a mig mandat. Puigdemont, per cert, ha anunciat avui que dijous viatjarà a Finlàndia convidat pel grup d'amics de Catalunya a visitar el Parlament i a participar en una conferència sobre la situació política a la universitat de Hèlsinki.

Mentre el PP manté que apujarà les pensions mínimes en els pressupostos que vol presentar la setmana que ve. L'oposició insisteix en les crítiques i el debat deriva en el sou dels polítics, arran de la proposta dels socialistes de que els seus càrrecs de la executiva s'autoimposin una pujada de sou del 0,25% en solidaritat amb els jubilats... Ahir Pedro Sánchez va proposar el mateix pels salaris del Govern i dels parlamentaris, qüestió que volen portar al debat de pressupostos.

L'ONG catalana Procativa Open Arms denuncia els intents de bloquejar les operacions de rescat de refugiats al Mediterrani per evitar, diuent que no hi hagi testimonis al mar. Les autoritats italianes mantenen retingut a Sicília un vaixell de l'organització i la fiscalia els acusa de fomentar la immigració irregular i d'associació criminal amb l'agravant d'obtenir benefici d'aquesta pràctica.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán