Vespre 24 - 16/03/18
Vespre 24  Vespre 24 - 16/03/18

La batalla dels pensionistes per una millora de les prestacions agafa embranzida, amb més mobilitzacions al carrer demà a tota Espanya .......

Disponible hasta 21-02-2222

16/03/2018 00:30:26
Vespre 24 - 16/03/18 Vespre 24 - 16/03/18
Vespre 24 - 16/03/18 00:30:26 16/03/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

La batalla dels pensionistes per una millora de les prestacions agafa embranzida, amb més mobilitzacions al carrer demà a tota Espanya .... Secundades per les plataformes de pensionistes i els sindicats majoritaris, criden a defensar el sistema públic de pensions i critiquen les propostes del Govern. I és que un terç dels jubilats cobren per sota del llindar de la pobresa...menys de 8200 euros a l'any, segons dades del Ministeri d'Hisenda...I una altra xifra...la pensió mitjana no arriba als 1000 euros al mes.

El debat sobre el present i el futur de les pensions és una de les qüestions més importants de la legisatura que haurà d'entomar el Govern...de moment, l'anunci d'increments en les pensions mínimes i viudetat no satisfà a les plataformes de pensionistes que demà tornaran a ocupar els carrers per reclamar pensions dignes...Serà una de les diverses movilitzacions convocades en els pròxims dies.

Aquesta tarda l'independentisme torna a reclamar la llibertat dels empresonats quan es compleixen 5 mesos de l'ingrès a presó dels Jordis.....Demà novament els pensionistes, Som Escola, diumenge Societat Civil Catalana...convocatòries que se sumen a la gran mobilització de les pensions de fa uns dies o la feminista. La ciutadania torna a reivindicar el carrer.......Ha deixat de tenir l'independentisme el monopoli de les mobilitzacions? Torna el ciutadà "emprenyat"? Ho analitzarem tot plegat desde la nostra taula de debat amb Carles Fernández, Astrid Barrio i Joaquim Coll.

Méndez de Vigo ha anunciat la destitució del fins ara secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat, via l'article 155. Durant els registres d'ahir al Palau, Antoni Molons va ser detingut i després posat en llibertat amb càrrecs . Se l'acusa dels delictes de malversació i desobediència en relació al finançament de la campanya publicitària de l'1 d'octubre.

Oficialment, es manté el nom de Jordi Sànchez com a candidat, pendents de les decisions judicials...Què no sabem quan es produiran. Dimarts Sánchez torna a declara davant el Jutge Llarena, però no està previst que el magistrat es pronuncii encara sobre el permís per assistir a la investidura... L'oposició sospita que l'aposta per Sànchez amaga una falta d'acord sobre el candidat i exigeix que sigui "elegible". La data del ple d'investudira continua, doncs, en l'aire....mentre creix la pressió per desbloquejar la situació.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán