Vespre 24 - 16/01/18
Vespre 24  Vespre 24 - 16/01/18

Roger Torrent, d'Esquerra Republicana serà,amb tota probabilitat, el nou President del Parlament de Catalunya...Torrent, diputat desde 2012,...

Disponible hasta 21-02-2222

16/01/2018 00:29:03
Vespre 24 - 16/01/18 Vespre 24 - 16/01/18
Vespre 24 - 16/01/18 00:29:03 16/01/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Roger Torrent, d'Esquerra Republicana serà,amb tota probabilitat, el nou President del Parlament de Catalunya...Torrent, diputat desde 2012, substituirà a Carme Forcadell...Una figura emergent a Esquerra...I aquests són els membres de la mesa d'edat que demà es constiturà a la cambra. Tots 3 d'Esquerra Republicana .Ells seran els encarregats de decidir si permeten o no la delegació del vot dels cinc diputats electes que són a Brusel·les i dels tres que són a la presó. A les seves mans tenen, doncs, una de les claus de la legislatura que arrenca demà.

I és que Junts per Catalunya no vol renunciar a la investidura telemàtica. Qui conformarà la nova Mesa ? Encara falta conèixer alguns noms...Les negociaicons van a contra rellotge perquè queden 16 hores per la sessió constitutiva del Parlament i moltes incògnites per resoldre...El nou President de la cambra podria haver d'arrencar la legislatura saltant-se les recomanacions dels lletrats i amb l'amenaça del Constitucional. El que passi demà ens pot donar pistes de com pot ser la legislatura...començarà igual que va acabar? Ho analitzarem desde la nostra taula de debat amb Pep Martí, Gemma Ubasart i Rafa López.

Si els electes a Brusel.les no poden votar, la majoria independentista per formar la Mesa dependrà d'una abstenció del comuns...El seu vot també podria permetre un President de Ciutadans, és el que han intentat els partits Constitucionalistes ..Els de Domènech, però, deixen clar que no ajudaran als partits del 155.

El delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, reclama als independentistes que tinguin en compte l'informe dels lletrats del Parlament...I avisa, que si opten per la investidura telemàtica, l'executiu mantindrà l'aplicació del 155. BETA Ho ha dit despres de visitar una comissaria de la policia nacional a Girona, que aquest cap de setmana va aparèixer amb pintades. Millo ha retret a l'alcaldessa que no hagi condemnat els fets.

Avui s'ha presentat en públic la plataforma per Tabàrnia...una proposta provocadora i irònica d'una comunitat autònoma que englobaria part de Barcelona i Tarragona, és a dir les àrees on els Constitucionalistes van guanyar les eleccions. Parodiant la figura de Puigdemont a Brussel·les, l'actor Albert Boadella s'ha presentat en un video com a president simbòlic de Tabàrnia a l'exili.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán