Vespre 24 - 14/03/18
Vespre 24  Vespre 24 - 14/03/18

La investidura segueix bloquejada i escoltant les declaracions d'Eduard Pujol, aquesta tarda a Brussel·les, on ha fet referència als 6 mesos que...

Disponible hasta 21-02-2222

14/03/2018 00:31:14
Vespre 24 - 14/03/18 Vespre 24 - 14/03/18
Vespre 24 - 14/03/18 00:31:14 14/03/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

La investidura segueix bloquejada i escoltant les declaracions d'Eduard Pujol, aquesta tarda a Brussel·les, on ha fet referència als 6 mesos que ha tardat Angela Merkel per formar Govern, no hi ha pressa. Junts per Catalunya descarta, de moment proposar un altre candidat i manté Jordi Sánchez, que continua a la presó pendent que el Tribunal Suprem es pronuncii sobre la seva investidura...i Els de Puigdemont allunyen la possibilitat d'unes noves eleccions. Asseguren que faran tot el possible per formar Govern, però es neguen a que l'expresident renuncii a l'acta de diputat.

Per tant ho deixen tot en mans de la CUP...que es manté en l'abstenció, no pel candidat sinó pel programa de Govern que consideren autonomista. La trobada a Brussel.les doncs, ha deixat més interrogants que respostes... La decisió de Junts per Catalunya satisfà a Esquerra que reclama un candidat efectiu ja? Com es pot fer Govern i fer républica? Ho analitzarem desde la nostra taula de debat amb Milagros Pérez Oliva, Andreu Mayayo i Alex Tercero.

Per unanimitat, el Constitucional dóna la raó al PSC que va presentar un recurs quan la Mesa no va acceptar la petició dels socialistes de demanar un informe al Consell de Garanties Estatutàries sobre la llei de transitorietat jurídica. L'alt tribunal ja havia anulat la llei de desconnexió i ara considera que la manera de tramitar-la també va ser inconstitucional. D'altra banda, també avui el Parlament ha demanat al Tribunal que aixequi la suspensió a la candidatura de Puigdemont.

I en plena onada de protesta per reclamar una millora de les pensions... Mariano Rajoy ha comparegut al Congrés del Diputats i ha anunciat que apujarà les prestacions mínimes i de viudetat. Rajoy NO ha concretat quant i ho ha condicionat a l'aprovació dels pressupostos d'aquest any...que continuen sense tenir prou suports. El president també ha deixat clar que no farà cap pas enrere en les reformes, i per tant que no pensa tornar a vincular el creixement de les pensions a l'IPC com li demanen PODEMOS I PSOE.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán