Vespre 24 - 14/02/18
Vespre 24  Vespre 24 - 14/02/18

Mireia Boya, la primera dirigent de la CUP en declarar davant el Suprem per rebel.lió, ha defensat que la declaració d'independència NO va ser...

Disponible hasta 21-02-2222

14/02/2018 00:29:23
Vespre 24 - 14/02/18 Vespre 24 - 14/02/18
Vespre 24 - 14/02/18 00:29:23 14/02/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Mireia Boya, la primera dirigent de la CUP en declarar davant el Suprem per rebel.lió, ha defensat que la declaració d'independència NO va ser simbòlica sinó que la intenció era que fos efectiva....contradint, així, a la resta de polítics investigats que parlaven de declaració sense efectes...Boya però s'ha desmarcat de la presa de decisions del procés.

L'exdiputada de la CUP, (que aquesta tarda tornava a Barcelona) evidencia de nou les contradiccions de l'independentisme sobre la lectura del que va passar a l'octubre i mostra com l'estratègia política i la de defensa poden arribar a xocar....Mireia Boya no s'ha arronsat davant Llarena però la seva declaració dona arguments a l'acusació i a la fiscalia que podrien perjudicar a altres investigats.

I el que també xoca, és l'estratègia de Junts per Catalunya amb la d'Esquerra...desprès de la trencadissa d'ahir, han saltat les alarmes davant la possibilitat que l'acord d'investidura quedi dinamitat...malgrat les crides a la calma.....La investidura segueix en "stand by"... analitzarem el panorama polític desde la nostra taula de debat amb Daniel Condemines, Milagros Pérez Oliva i Juan Arza.

Nou enfrontament entre el republicà Gabriel Rufián i el president del Govern, a la sessió de control del Congrès. Aquesta vegada per l'ampliació de l'acord entre els ministeris d'educació i defensa per que als col·legis s'ensenyin els valors que representen les Forces Armades. Rajoy ha defensat que s'inclogui a l'ensenyament la cultura de la defensa i Esquerra l'ha acusat de voler recuperar l'educació franquista.

I també al congrès s'ha visualitzat avui una altra batalla...aquesta entre ciutadans i PP...L'enfrontament s'ha vist dins i fora de l'hemicicle.A dins, arran de la relació del Govern amb el PNB i el CUPO basc...als passadissos pels comptes de la formació de Rivera que no han estat avalats pel tribunal de comptes...tot plegat podria posar en risc el pacte de legislatura que tenen els dos partits...Ciutadans amenaça amb trencar-lo si els populars no compleixen, diuen que l'acord està congelat. DEs del PP considen que té bona temperatura malgrat les dificultats.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán