Vespre 24 - 12/04/18
Vespre 24  Vespre 24 - 12/04/18

El jutge Llarena torna a denegar a Jordi Sánchez assistir al Ple d'Investidura i tampoc no accepta una investidura telemàtica. El magistrat del...

Disponible hasta 21-02-2222

12/04/2018 00:29:34
Vespre 24 - 12/04/18 Vespre 24 - 12/04/18
Vespre 24 - 12/04/18 00:29:34 12/04/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

El jutge Llarena torna a denegar a Jordi Sánchez assistir al Ple d'Investidura i tampoc no accepta una investidura telemàtica. El magistrat del Suprem considera que existeix risc de reiteració delictiva i creu que si Sánchez fos investit podria orientar el seu mandat a trencar l'ordre constitucional. Roger Torrent, que ha tornat a jornar a ajornar el ple sense data, proposarà al Parlament que es querelli contra Llarena per prevaració.

La negativa de Llarena obliga als partits independetistes a plantejar buscar un nou pla, el D, i es debaten buscar un candidat sense càrregues judicials o insistir amb Puigdemont amb el risc d'acabar en eleccions. Quin camí triaran? Com queda l'escenari polític? Ho analitzarem desde la nostra taula de debat amb ferran Espada, astrid Barrio i Juan Arza.

El minsitre de Justicia ha assegurat que cal acatar i respectar la decisió del jutge del Suprem. Catalá ha recordat que es tracta de la segona vegada que Llarena considera que "hi ha risc de reiteració delictiva" i no permet la sortida de Sànchez de la presó.

I una altra decisió judicial que també té impacte polític...El jutge de l'Audiencia Nacional ha deixat en llibertat amb mesures cautel·lars a Tamara Carrasco, la jove de Viladecans detinguda dimarts acusada de coordinador dels autodenominats comités de defensa de la república. El jutge li ha retirat els delictes de rebel·lió i terrorisme que se li va imputar en un principi, i només manté el de desordres públics.

Els agents han escorcollat de nou, la seu del Diplocat durant 5 hores. Buscaven dades sobre una presumpta malversació de fons públics vinculada al referèndum il.legal . En concret, documentació sobre el suposat pagament de 120 mil euros als observadors internacionals. El Diplocat va ser suprimit per l'article 155, fa 6 mesos que pràcticament no té activitat i demà està previst el tancament definitiu.

I acabem A Madrid, on la Presidenta Cristina Cifuentes està a la corda fluixa...Ciutadans ha tornat a demanar avui la seva dimissió. I per primera vegada ho ha fet en seu Parlamentaria. Els de Rivera ha posat un ultimàtum al PP: si no reemplacen a Cifuentes donaran suport a la moció de censura que volen presentar els socialistes.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán