Vespre 24 - 04/04/18
Vespre 24  Vespre 24 - 04/04/18

Carles Puigdemont assegura que no té intenció d'escapar-se d'Alemanya, mentre el Tribunal de Sh-slesvig delibera sobre la seva extradició... La...

Disponible hasta 21-02-2222

04/04/2018 00:28:43
Vespre 24 - 04/04/18 Vespre 24 - 04/04/18
Vespre 24 - 04/04/18 00:28:43 04/04/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

Carles Puigdemont assegura que no té intenció d'escapar-se d'Alemanya, mentre el Tribunal de Sh-slesvig delibera sobre la seva extradició... La decisió de si el manté o no empresonat la prendrà aquesta setmana... Per desmentir que hi hagi risc de fuga, els seus advocats li busquen una residència intentant que la justicia alemanya el deixi en llibertat. Mentrestant, Puigdemont ha rebut avui la visita de la seva dona i del vicepresident del parlament Josep Costa.

Junts per Catalunya, públicament no es mou d'aquí...Però davant les dificultats que planteja tornar a proposar una investidura de Puigdemont, els partits independentistes treballen en un pla D, que hauria de ser el definitiu...la investidura d'un candidat o candidata sense càrregues judicials. La tasca no es fàcil perquè cal posar d'acord a molts actors...ara però el rellotge per unes noves eleccions està en marxa i exerceix d'element de pressió.

I en aquest trencaclosques , ha aparegut un altre factor condicionant.....els cdrs...Davant la possibilitat que les protestes vagin a més, els Mossos d'Esquadra, dirigits pel ministeri de l'Interior, han activat avui un operatiu especial per garatir l'ordre public: el pla Minerva. Ho analitzarem tot plegat desde la nostra taula de debat amb Esther Vivas, Milagros Pérez Oliva i Juan Arza.

El Diari Oficial de la Generalitat publica avui les normes de les matriculacions pel curs vinent i no preveu la opció per estudiar en castellà. I Precisament avui, el Partit Popular ha presentat una proposició de llei per tal que el castellà i el català tinguin el mateix pes a les aules, un 25 per cent cadascuna... inclòs l'anglès... Ciutadans acusa al PP de no fer res per garantir el castellà i els comuns defensen que la llengua no és un problema a l'escola.

Una altra polèmica és la preocupació a Barcelona per l'increment de sense sostre acampats a la plaça Catalunya. Ara hi ha instal·lades una cinquantena de tendes . Diuen que hi són per reivindicar el dret a un habitatge digne....però algunes entitats lamenten la mala imatge que donen. L'ajuntament assegura que els estan oferint els serveis disponibles, però l'oposició municipal, Partit Popular i Ciutadans, exigeixen a Colau desmantelli l'acampada.

Cristina Cifuentes ha negat davant l'Assamblea les acusacions de falsedad i falsificació del seu màster a la universitat Rey Juan Carlos...13 dies desprès que esclatés la polèmica Cifuentes ha comparegut per donar explicacions, però no han servit per calmar a l'oposicó. Podemos i PSOE consideren insuficient la documentació que ha ensenyat la Presidenta, i Ciutadans , que ha evitat demanar la seva dimissió, ha reclamat una comissió d'investigació. Cifuentes acusa a l'esquerra de voler desacreditar-la através d'una operació política.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán