Vespre 24 - 03/04/18
Vespre 24  Vespre 24 - 03/04/18

La fiscalia de Sh-les-wing-Holstein demana l'extradició de Carles Puigdemont pels delictes de rebel·lió i malversació de fons públics... que...

Disponible hasta 21-02-2222

03/04/2018 00:30:01
Vespre 24 - 03/04/18 Vespre 24 - 03/04/18
Vespre 24 - 03/04/18 00:30:01 03/04/2018

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

La fiscalia de Sh-les-wing-Holstein demana l'extradició de Carles Puigdemont pels delictes de rebel·lió i malversació de fons públics... que equipara als de alta traició i malversació dels codi penal alemany. A més, també demana mantenir a l'expresident a la presó mentre es resol el cas per l'elevat risc de fuga. El Fiscal alemany cita els arguments del Jutge Llarena per acreditar que va existir algun tipus de violència o d'incitacio a la violència, requisit indispensable perque Alemanya pugui extradir Puigdemont per rebel.lió.

La decisió però l'haurà de pendre el tribunal del Land...i es pot allargar fins a 3 mesos, tot i que la intenció de la justicia és anar ràpid...La situació de Puigdemont condiciona la formació de Govern a Catalunya, malgrat que la decisió sobre l'extradició podria arribar una vegada finalitzat el termini per formar Govern.

Les negociacions en aquest sentit estan paralitzades, però avui Junts per Catalunya i Esquerra han fet un gest de cara a la CUP... al permetre el vot delegat de Puigdemont tot i les advertències dels lletrats,...L'oposició es planteja impugnar-ho perquè creuen que va contra del criteri del Constitucional que va prohibir la delegació de vot dels diputats fugats.

Dijous hi ha un ple ordinari que servirà per prendre la temperatura de la situació i per comprovar si la via pragmatica que tan PDECAT com Esquerra han defensat aquesta setmana santa s'acaba imposant a la via del desafiament o no....HO analitzarem tot plegat desde la nostra taula de debat amb Pep Martí, Gemma Ubasart i Rafa López.

I el Govern, ha destituit avui , fent ús de l'article 155, a la directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Annabel Marcos. La decisió arriba hores després de fer-se públic que Marcos, exdiputada de Convergència Democràtica al Parlament les dues últimes legislatures, va traslladar urnes en cotxe als centres de votació durant el referèndum il·legal de l'1 d'octubre. Els fets haurien passat a Amposta.

Després que la Fiscalia hagi anunciat que investigarà les accions dels anomenats Comitès de Defensa de la República, els CDR han denunciat una campanya per criminalitzar-los i justificar una persecució política i judicial, diuen...Defensen que les seves accions són pacífiques i asseguren que l'Estat té por de la seva capacitat per organitzar-se.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán