Vespre 24 - 27/07/2018
Vespre 24  Vespre 24 - 27/07/2018

Els taxistes tornen a estar en peu de guerra desprès que el Tribunal Superior de Justicia hagi decidit mantenir la supensió del reglament que...

27/07/2018 00:18:38
Vespre 24 - 27/07/2018 Vespre 24 - 27/07/2018
Vespre 24 - 27/07/2018 00:18:38 27/07/2018
Sinopsis

Els taxistes tornen a estar en peu de guerra desprès que el Tribunal Superior de Justicia hagi decidit mantenir la supensió del reglament que limita l'ús de llicencies de cotxe amb conductor, les VTC, malgrat que ahir el Ministeri de Foment va retirar la petició de mesures cautelars. La decisió ha caigut com un gerro d'aigua freda entre els taxistes que han respost amb marxes lentes per Barcelona col.lapsant els principals accessos un divendres d'operació sortida de vacances.

El conflicte laboral dels taxistes torna a escalfar-se i es que el Tribunal considera que l'Àrea Metropolitana de Barcelona NO té competències per regular les llicències VTC, i per tant el reglament que limitava a 1 llicencia de cotxe amb conductor per cada 30 taxis, no entrarà en vigor l'1 agost com estava previst. A més la justicia apunta que la sentència final podria anar en aquesta linia així doncs, una clatellada als taxistes que no s'esperaven.

I clatellada política també al Govern per part des grups que li van donar suport a la moció de censura. L'abstenció de Podemos, Esquerra i PEDCAT, sumada al vot en contra de PP i Ciutadans, ha tombat el sostre de despesa del govern que suposava 2400 milions més per les comunitats. A banda de les conseqüències econòmiques, el revès suposa la primera derrota política de l'executiu de Sánchez, i posa en evidència la seva fragilitat. Tot i així, des del Govern mantenen la intenció d'esgotar la legislatura per fer callar els rumors d'eleccions anticipades.

I a tot això, l'Audiència Nacional investiga al PDECAT i a Convergència pel cas 3 per cent, de presumpte finançament irregular. El jutge considera que el Partit Demòcrata és una continuació directe de Convergència i que també podria tenir les seves responsabilitats, de seguida entrem en detall de totes aquestes qüestions i repassem la resta de noticies del dia. Comencem.

Ficha técnica
Dirigido por
Marta Sugrañes, Ruben Urdiales
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán