Tinc una idea: Tenir les ones sota control  | RTVE Play
Tinc una idea  Tenir les ones sota control

05/06/2016 00:08:10
Recomendado para mayores de 12 años
Tenir les ones sota control Tenir les ones sota control
Tenir les ones sota control 00:08:10 05/06/2016
Recomendado para mayores de 12 años
Sinopsis

Wavecontrol és una de les poques empreses que es dedica a fabricar aparells que mesuren l’exposició a les ones produïdes per antenes de telefonia i altres aparells, com per exemple els que s’utilitzen als hospitals o els mateixos electrodomèstics que tenim a casa. Tenen la seu al Poblenou de Barcelona, que és on es munten tots els components.

Ernest Cid, que és el fundador, explica que a vegades han de fer pedagogia perquè hi ha gent que no entén gaire què son els camps electromagnètics i el seu efecte en les persones:  'Ens pregunten si són bons o dolents. Nosaltres els hi diem que hi ha unes regulacions i normes que els limiten, i uns estudis avalats per la OMS. Amb els nostres equips mesurem i veiem si estem dins dels valors màxims permesos'. Afegeix que sota control no està demostrat el seu perjudici però a llarg termini i en exposicions constants i intenses si que podrien tenir conseqüències.

Wavecontrol treballa amb un aparell propi que ja exporten a quasi bé 45 països d’arreu del món. Xina, lluny de ser competència, és un dels seus principals clients.

Ficha técnica
Géneros
Ciencia y futuro
Idiomas
Catalán