Tinc una idea: La reconversió d'un territori | RTVE Play
Tinc una idea  La reconversió d'un territori

22/06/2014 00:10:20
Recomendado para mayores de 12 años
La reconversió d'un territori La reconversió d'un territori
La reconversió d'un territori 00:10:20 22/06/2014
Recomendado para mayores de 12 años
Sinopsis

Us mostrarem un projecte mediambiental que permet recuperar i protegir la biodiversitat dels boscos del parc del Montnegre i Corredor. Hi col•laboren particulars, entitats socials i financeres i institucions públiques.  

“L’objectiu principal d’aquest projecte és reduir el risc d’incendis”, com comenta el responsable tècnic del projecte, Joan Rovira. Per això “tractem les plantes que no són autòctones i en plantem d’altres que si que ho són”

Ramon Masnou és pastor i l’ànima d’aquest projecte. Va introduir la ramaderia extensiva per netejar el bosc amb bestiar autòcton de l’Albera,  una espècie en regressió procedent de les comarques de l’Empordà i que s’ha adaptat molt bé al Montnegre i Corredor. En Ramon ens explica “aquí s’hi fa cultura, si fa història, diversitat i protecció d’incendis”.També veurem la vessant social d’aquest projecte forestal que es fa a la Vall de Fuirosos ja que hi treballen persones amb alguna discapacitat i amb risc d’exclusió social de la Fundació Viver de Bell-lloc. El projecte té el suport de l’Obra Social La Caixa.

Ficha técnica
Géneros
Ciencia y futuro
Idiomas
Catalán