www.rtve.es /pages/rtve-player-app/1.6.12/js
1425076

Tinc una idea - 31/05/2012

31 maig 2012

Pep Gómez és un empresari molt precoç, amb 19 anys ja ha creat 4 empreses, ha viscut a Silicon Valley, ha treballat a Google i l'escola de negocis ESADE li ha donat una beca per a joves emprenedors.

Durant el reportatge Pep Gómez explica "Hi ha molta gent que pensa que a Espanya és difícil trobar finançament i jo sempre que parlo amb inversors, sobretot, amb els inversors que jo tinc a l'empresa, ells diuen que falten idees". I aconsella que qui vulgui muntar una companyia no intenti fer tres o quatre coses a la vegada, sinó que faci una única cosa, una única idea i la porti fins el final.

En la secció de Projectes coneixem què és el "Visual Thinking", el "Pensament Visual". Aquestes dues paraules expliquen una estratègia d'innovació empresarial molt utilitzada als Estats Units i que a Catalunya, fins fa pocs anys, només han aplicat les multinacionals. El "Visual Thinking" es basa en el dibuix per identificar reptes i problemes que les empreses han de superar si volen avançar. Les reunions de treball fetes a través d'aquesta metodologia són més efectives. El dibuix ajuda a identificar solucions de forma més ràpida que a través dels clàssics "Brain Storming". Ara les petites i mitjanes empreses catalanes comencen a utilitzar una tècnica que ajuda els executius a veure la realitat des d'un altre punt de vista.

També visitem l'empresa "Gustos, menjar de la terra". Es tracta d'una aposta de tres emprenedors que amb el seu projecte volen donar valor als productes de proximitat. A més, també han incorporat una màquina de venda automàtica de carn fresca, embotits i plats preparats. Una idea que sorgeix per adaptar-se als nous ritmes de vida de les persones. De moment, han posat al mercat una botiga i una màquina a Vic, però no descarten desembarcar a d'altres ciutats si el projecte funciona.

veure més sobre "Tinc una idea - 31/05/2012" veure menys sobre "Tinc una idea - 31/05/2012"

Els últims 734 programes de Tinc una idea

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos