Racons - Viatge a l'antiga Tarraco
Racons  Viatge a l'antiga Tarraco

En aquest viatge ens apropem a la Tarragona romana per conèixer alguns racons de l'antiga Tarraco, capital de la Hispania Citerior Tarraconensis....

22/08/2011 00:29:42
Viatge a l'antiga Tarraco Viatge a l'antiga Tarraco
Viatge a l'antiga Tarraco 00:29:42 22/08/2011
Sinopsis

En aquest viatge ens apropem a la Tarragona romana per conèixer alguns racons de l'antiga Tarraco, capital de la Hispania Citerior Tarraconensis. Passejarem per les seves restes i coneixerem alguns dels seus indrets carregats d'història com l'Amfiteatre i El Mèdol, la gran pedrera romana de la que es van extreure les pedres calcàries que es van utilitzar per a construir els edificis més importants de Tarraco.

També visitarem la Vil¿la dels Munts, un assentament que data del segle I, que dominava una extensa plana per la qual discorria la Via Augusta en el tram que connectava les ciutats de Tarraco i Barcino. Molt a prop, entre Constantí i el riu Francolí, visitarem les restes romanes de la Vil¿la de Centcelles, un monument clau de l'art paleocristià.

Viatjarem en el temps fins a la localitat medieval d'Altafulla, que a mitjans del segle XI marcava la frontera fortificada a l'extrem meridional del Comtat de Barcelona. Coneixerem la història del castell d'Altafulla que, juntament amb el castell de Tamarit, eren la punta de llança dels territoris de la Marca Hispànica per tal de dominar tot l'entorn, així com la Via Augusta.

L'Aqüeducte romà i el Pont del Diable

Coneixerem la història de l'imponent aqüeducte romà, així com les llegendes generades al voltant del nom pel que es conegut popularment: el Pont del Diable. Es creu que va ser aixecat al segle I dC, en l'època de l'emperador August, tot coincidint amb el creixement de Tarraco i va estar en funcionament fins a l'edat mitjana i es va ser restaurat als segles X XVIII. Al 1905 va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional i el 2000 Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. L'any 2005 l'Ajuntament de Tarragona va inaugurar el "Parc Ecohistòric del Pont del Diable" per a protegir tant el monument com el seu entorn natural.

Ficha técnica
Dirigido por
Francesc López
Géneros
Viajes
Idiomas
Catalán