Racons -  Vall de Boi
Racons  Vall de Boi 13

Aquest 'Racons' ens porta fins a La Vall de Boí. Volarem en parapent per alguns dels seus indrets, coneixerem un forner vocacional que fa un pa de...

13/10/2011 00:28:36
Vall de Boi Vall de Boi
Vall de Boi 00:28:36 13/10/2011
Sinopsis

Aquest 'Racons' ens porta fins a La Vall de Boí.

Volarem en parapent per alguns dels seus indrets, coneixerem un forner vocacional que fa un pa de pagès tradicional, ens aproparem a la muntanya de Barruera per passejar pels prats on comparteixen les pastures els cavalls hispano-bretons i les vaques de raça bruna dels Pirineus.

Assistirem a la repoblament de truites en el riu Noguera de Tort, veurem l'activitat de la pesca esportiva i visitarem el balneari a Caldes de Boí que ofereix trenta-set fonts que brollen aigües de múltiples mineralitzacions.

Una especialista en etnobotànica ens parlarà de la gran varietat de plantes medicinals que creixen en aquesta zona. I com a complement dolç i saborós, ens explicaran com s'elaboren ecològicament les melmelades artesanals de fruits del bosc.

La música vindrà de la mà dels sons tradicionals dels acordions diatònics de les Cobles del Peirot, de l'Escola Era Folk, que ens interpretaran antigues melodies.

El romànic de la vall de Boí

Una especialista del Centre Romànic ens presentarà el formidable conjunt de vuit esglésies i una ermita romàniques de la Vall de Boí, com a mostra d'un moment de poder i prestigi de les famílies feudals del Pirineu.

Servien també per marcar el territori i per transmetre, a través de les seves pintures murals, els missatges que havien de conèixer els habitants que no sabien llegir ni escriure.

Encara conviu la tradició precristiana de la crema de les falles de Taüll amb la llegenda del Ball de Sant Isidre. Les esglésies i ermites són molt a prop dels nuclis de població i són obertes als visitants gairebé tots els dies de l'any.

Ficha técnica
Dirigido por
Francesc López
Géneros
Viajes
Idiomas
Catalán