Racons - El Lluçanès
Racons  El Lluçanès

El Lluçanès

22/09/2011 00:33:29
El Lluçanès El Lluçanès
El Lluçanès 00:33:29 22/09/2011
Sinopsis

En aquest viatge descobrirem alguns dels racons del Lluçanès. Un territori que reivindica la seva personalitat i la seva constitució com a comarca, i que enguany celebra els seus 400 anys d'història com a sotsvegueria. El Lluçanès és un altiplà inclinat lleugerament cap al Llobregat, que cau quasi en picat sobre la Plana de Vic. Això el converteix en terra de transició entre el blat i les pastures i entre la terra del pa i la del vi.

Viatjarem a través de la història del Lluçanès visitant la Torre d'Oristà, la cripta preromànica del segle X al Castell de Tornamira i el conjunt monumental de Lluçà. D'origen ramader, el Lluçanès manté viva la seva relació amb les bruixes a través de la Ruta que ens portarà a conèixer alguns dels llocs que les van fer protagonistes. Coneixerem alguns dels artesans que treballen per a recuperar antics oficis i gaudirem de l'empenta del grup de música "Hexaminé", que ens dedicarà una cançó al mig d'un escenari únic.

I també ens acompanyaran els bastoners de Sant Bartomeu del Grau i els Diables Rocadepena d'Alpens que ens faran reviure una nit de festa com si ens trobéssim en plena festa major.

La "Burricleta"

Al Lluçanès s'han inventat la "Burricleta", una bicicleta rural elèctrica que ens permet seguir els antics itineraris de la transhumància del Lluçanès i s'ha convertit en un dels principals reclams turístics de la zona i també d'altres comarques catalanes. Amb la "burricleta" anirem des de Puigmajor fins Sant Boi del Lluçanès, el poble més antic de la subcomarca, amb més de 1100 anys t'historia.

Ficha técnica
Dirigido por
Francesc López
Géneros
Viajes
Idiomas
Catalán