Punts de vista: Punts de vista - 13/07/2017 | RTVE Play
Punts de vista  Punts de vista - 13/07/2017

Punts de vista - 13/07/2017

Disponible hasta 21-02-2222

13/07/2017 00:24:37
Recomendado para todos los públicos
Punts de vista - 13/07/2017 Punts de vista - 13/07/2017
Punts de vista - 13/07/2017 00:24:37 13/07/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

El programa d’aquesta setmana compta amb una localització especial i que ens agrada molt, a l’Empordà: el Palau Solterra de Torroella de Montgrí, on hi ha el Museu de Fotografia Contemporània, que pertany a la Fundació Vila Casas.

Al Palau hi hem gravat les entradetes del programa, un reportatge sobre el Premi de Fotografia 2017 i una entrevista al fotògraf DAVID PUJADÓ.

Fa uns dies la Fundació Vila Casas va otorgar els Premis de Fotografia 2017 i ara les fotos dels finalistes conformen una de les mostres del Palau. Hi ha imatges d’autors importants com Álvaro Sánchez Montañés –guanyador del primer premi amb “Rocket”- Rafael Vargas, Toru Morimoto, David Pujadó i molts d’altres.

De literatura, aquesta setmana en Salva Rich ens proposa tot un seguit de possibles lectures d’estiu, ara que s’apropen vacances i gaudim de més temps, per descansar amb una bona ombra i un millor llibre.

“El asesinato de Sócrates”, de MARCOS CHICOT, finalista del Premi Planeta, “El guerrero a la sombra del cerezo” de DAVID B. GIL i “La perla negra” de CLAUDIA CASANOVA són tres novel·les històriques perfectes per unes lectures d’estiu.

L’entrevista de la setmana és al fotògraf afincat a Bucarest DAVID PUJADÓ. Amb una mirada molt particular, Pujadó pensa que la fotografia és un mitjà únic per trobar-se a sí mateix, tal i com ha explicat a l’entrevista de la Montse Elias: “A les meves fotos, penso, es pot veure l’estat anímic”.

De l’àmbit musical, en Jordi Vila i Guillamet ens descobreix a ISRAEL DURÁN, un cantautor de Barcelona, nascut a Esplugues de Llobregat. El seu primer àlbum d’estudi es titula “Todo es lo mismo”, un recull de temes amb cançons de tot tipus: d’amor, natura, i fins i tot, ciència.

També tenim al programa un reportatge de prèvia del Festival de Peralada d’enguany, que ja és en marxa i a tota vela. En Salva Rich ens proposa una tria dels espectacles que s’hi podran veure, encapçalats per la presència de JULIETTE BINOCHE, que recitarà els textes de “Vaille que vivre”. També actuaran el ballet de MAURICE BÉJART, els cantants de pop-rock KATIE MELUA I BRYAN FERRY i tants d’altres com l’òpera de Puccini “Madama Butterfly”. El festival dura tot el mes de juliol i acaba el 17 d’agost amb “ACOSTA DANZA”.

I acabem el programa amb un clip ben peculiar: el de la música del carilló mòbil que s’ha instal·lat a la Sagrada Família, amb un concert únic que es va fer el passat 4 de juliol, amb temes de Mozart, Debussy, Handel i d’altres.

Ficha técnica
Dirigido por
Montse Tejera i subdirecció: Juan Fermín Gómez
Géneros
Cultura
Idiomas
Catalán