Documental 'Un segle, quatre rodes'
Especials en català  Un segle, quatre rodes

Documental 'Un segle, quatre rodes'

Disponible hasta 21-02-2222

03/10/2019 00:47:39
Un segle, quatre rodes Un segle, quatre rodes
Un segle, quatre rodes 00:47:39 03/10/2019

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

El cotxe és, sens dubte, un dels invents més importants de la història de la humanitat. Des de la seva aparició a finals del segle XIX, el cotxe s’ha convertit en un element estretament lligat al progrés i a la transformació de la societat del món occidental, també a Catalunya. El documental mostra com ha estat aquesta relació, com ens ha condicionat al llarg de la història, com ens ha fet evolucionar i cap a on ens condueix. També descobreix quan va aparèixer el primer semàfor, la primera multa i quin va ser el primer accident.

Un segle, quatre rodes’ explica aquesta història apassionant amb imatges i documentació d’arxiu, amb la participació d’experts en la història del cotxe, en economia, en publicitat, en periodisme, i amb la participació també de personatges coneguts que aportaran la seva història quotidiana lligada al cotxe en tots aquests anys. Un testimoni privilegiat d’aquesta història és el Saló de l’Automòbil de Barcelona, que aquest 2019 celebra el seu centenari, i que ha estat l’aparador d’aquesta relació societat/vehicle.

El documental compta amb entrevistes als actors Marc Clotet o Nuria Visedo, l’economista Josep Maria Gay de Liébana, la cuinera Carme Ruscalleda, els periodistes Sergio Piccione Luis del Olmo, la treballadora de SEAT Àurea López, l’humorista Jose Corbacho, l’enginyera Laura Sanz, el publicista Josep Maria Picola o el consultor Maurizio Travaglini, entre altres.

Idiomas
Catalán