www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/

Òpera oberta - "Tannhäuser i el torneig dels cantaires al Wartburg"

08 jul. 2011

"Tannhäuser i el torneig dels cantaires al Wartburg" es va estrenar al teatre reial de la cort de Dresden el 19 d'octubre de 1845. El compositor Richard Wagner va redactar el text i va compondre la música. Wagner es va inspirar en la figura del minnesänger Heinrich von Ofterdingen, en especial en un torneig de cantaires que va tenir lloc l'any 1207 en el qual hauria participat von Ofterdingen. A més, també va consultar diverses fonts i llegendes medievals de procedències diferents. Una d'aquestes fonts evoca la llegenda pagana de la deessa Venus. 

L'essència de la trama de Tannhäuser és la lluita entre l'amor carnal i l'espiritual, entre el món de l'instint i el de l'esperit, un conflicte que turmenta el personatge principal, una visió dualista i maniquea de l'amor masculí en què, al capdavall, la moral cristiana acaba per imposar-se.

veure més sobre "Òpera oberta - "Tannhäuser i el torneig dels cantaires al Wartburg"" veure menys sobre "Òpera oberta - "Tannhäuser i el torneig dels cantaires al Wartburg""

Els últims 13 programes de Òpera oberta

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios