www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/

Òpera oberta - "El rapte en el serrall" de Mozart

26 ag. 2011

"Òpera oberta" presenta "El rapte en el serrall" una òpera en tres actes de Wolfgang Amadeus Mozart amb llibret de Gottlieb Stephanie. Es va estrenar al Burgtheater de Viena el 16 de juliol de 1782, quan Mozart tenia 26 anys.

Aquesta òpera es basa en una història frívola, emmarcada en un ambient turc, una crítica a la pròpia societat. L'obra fou un èxit i donà a Mozart una gran fama a Viena, perquè representava la realització d'un desig llargament expressat per l'emperador: una òpera genuïnament alemanya.

"El rapte del serrall" està protagonitzada per Konstanze, una noble espanyola promesa amb Belmonte, la seva serventa anglesa Blonde i el criat de Belmonte, Pedrillo. Konstanze, Blonde i Pedrillo són raptats per pirates moriscos i lliurats al paixà Selim, que tanca a les dues noies al seu harem i aviat s'enamora de Konstanze. Osmin, el guardià groller i cruel, vol fer seva Blonde però Belmonte ve a alliberar-los i aconsegueix introduir-se al Palau. Quan les dues parelles són a punt de fugir, Selim els sorprèn, tanmateix, els perdona i els concedeix la llibertat.

Mozart va sotmetre el llibret a nombrosos canvis, però va conservar l'esquema tradicional de l'òpera bufa: dos nobles enamorats, una parella còmica, el dolent Osmin i el bo, el magnànim Selim.

veure més sobre "Òpera oberta - "El rapte en el serrall" de Mozart" veure menys sobre "Òpera oberta - "El rapte en el serrall" de Mozart"

Els últims 13 programes de Òpera oberta

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios