Òpera oberta -  "Les noces de Fígaro" de Mozart
Òpera oberta  "Les noces de Fígaro" de Mozart

El compositor vienès va voler convertir l'obra teatral de Pierre Augustin Caron de Beaumarchais "La folle journeé ou Le mariage de Figaro", escrita...

09/09/2011 00:22:19
Recomendado para todos los públicos
"Les noces de Fígaro" de Mozart "Les noces de Fígaro" de Mozart
"Les noces de Fígaro" de Mozart 00:22:19 09/09/2011
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

El compositor vienès va voler convertir l'obra teatral de Pierre Augustin Caron de Beaumarchais "La folle journeé ou Le mariage de Figaro", escrita entre 1770 i 1780, en una òpera. "Les noces de Fígaro" constitueix una de les expressions més genuïnes i exactes de la dimensió artística i musical de les òperes de Mozart.

Mozart va encarregar la redacció del llibret al venecià Lorenzo Da Ponte, que suposà la primera col·laboració entre els dos. El llibret incorpora al·lusions de tipus social i polític, però el gran tema segueix sent la diversitat humana, les complexes relacions entre servents i senyors, els equívocs, les identitats i els jocs, els amors i els desamors.

Els dos protagonistes de l'òpera són Fígaro i Susanna, ajudants de cambra del comte i de la comtessa d'Almaviva. El dos joves contrauran matrimoni i sol·liciten al comte que renunciï al privilegi feudal de passar la nit de noces amb la núvia. Però el comte enamorat de Susanna, intenta seduir-la. A partir d'aquí es desencadenen tot un seguit de situacions i d'embolics, d'ambigüitats i de jocs d'identitat, on la comtessa participa en una trama que ha de servir d'escarment al seu marit i on personatges com Cherubino, el patge del comte, tenen un paper fonamental.

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Música
Idiomas
Catalán