www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/

Òpera oberta - "Les noces de Fígaro" de Mozart

09 set. 2011

El compositor vienès va voler convertir l'obra teatral de Pierre Augustin Caron de Beaumarchais "La folle journeé ou Le mariage de Figaro", escrita entre 1770 i 1780, en una òpera. "Les noces de Fígaro" constitueix una de les expressions més genuïnes i exactes de la dimensió artística i musical de les òperes de Mozart.

Mozart va encarregar la redacció del llibret al venecià Lorenzo Da Ponte, que suposà la primera col·laboració entre els dos. El llibret incorpora al·lusions de tipus social i polític, però el gran tema segueix sent la diversitat humana, les complexes relacions entre servents i senyors, els equívocs, les identitats i els jocs, els amors i els desamors.

Els dos protagonistes de l'òpera són Fígaro i Susanna, ajudants de cambra del comte i de la comtessa d'Almaviva. El dos joves contrauran matrimoni i sol·liciten al comte que renunciï al privilegi feudal de passar la nit de noces amb la núvia. Però el comte enamorat de Susanna, intenta seduir-la. A partir d'aquí es desencadenen tot un seguit de situacions i d'embolics, d'ambigüitats i de jocs d'identitat, on la comtessa participa en una trama que ha de servir d'escarment al seu marit i on personatges com Cherubino, el patge del comte, tenen un paper fonamental.

veure més sobre "Òpera oberta - "Les noces de Fígaro" de Mozart" veure menys sobre "Òpera oberta - "Les noces de Fígaro" de Mozart"

Els últims 13 programes de Òpera oberta

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

Afegeix comentari ↓

  1. solo

    programas de la dos en catalan, genial, para que podamos verlos en todo el territorio...

    10 feb 2013