Òpera oberta -  "Fidelio"  de  Beethoven
Òpera oberta  "Fidelio"

"Fidelio" va tenir diverses versions fins arribar a la definitiva. La primera, amb el títol "Fidelio, oder Die eheliche Liebe" de tres actes, es va...

02/09/2011 00:16:55
Recomendado para todos los públicos
"Fidelio" "Fidelio"
"Fidelio" 00:16:55 02/09/2011
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

"Fidelio" va tenir diverses versions fins arribar a la definitiva. La primera, amb el títol "Fidelio, oder Die eheliche Liebe" de tres actes, es va estrenar al Theater an der Wien de Viena al 1805 amb poc èxit. Aleshores Beethoven va reduir l'obra a dos actes i la va reestrenar amb més èxit sota el títol "Leonore oder Der Triumph der ehelichen Liebe" al 1806. Al 1814 Beethoven va fer la revisió definitiva de l'òpera i la va estrenar amb el nom de "Fidelio" a la seu de l'Òpera de la Cort Imperial i Reial.

L'única aportació de Ludwig van Beethoven al gènere operístic, "Fidelio" combina dos temes de profunda inspiració romàntica: d'una banda, la lloança a l'indestructible amor conjugal; de l'altra, la lluita contra el poder tirànic i el cant a la llibertat.

L'òpera transcorre en una presó de Sevilla on Leonore, disfressada d'home, es fa passar per Fidelio, pretendent de la filla del guardià Rocco, per tal d'alliberar el seu marit Florestan que està empresonat i el volen executar.

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Música
Idiomas
Catalán