Òpera oberta  -  "Carmen"
Òpera oberta  "Carmen"

"Òpera oberta" presenta l'òpera "Carmen" composta per Georges Bizet amb llibret d'Henry Meilhac i Ludovic Halévy, inspirada en la novel·la de...

22/07/2011 00:17:48
Recomendado para todos los públicos
"Carmen" "Carmen"
"Carmen" 00:17:48 22/07/2011
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

"Òpera oberta" presenta l'òpera "Carmen" composta per Georges Bizet amb llibret d'Henry Meilhac i Ludovic Halévy, inspirada en la novel·la de Prosper Mérimée. Es va estrenar per primera vegada a l'Opéra-Comique de París, el 3 de març de 1875.

"Carmen" és una de les òperes més conegudes i populars. Té una partitura de gran capacitat emocional, de línies melòdiques penetrants, força dramàtica i sensual, concisa i original. Un dels temes més coneguts de l'òpera és l'havanera. La música original la va canviar després Bizet inspirat per l'havanera del basc Sebastian de Yradier, "El arreglito".

L'acció té lloc a Sevilla l'any 1820. El jove soldat Don José és seduït per una tabaquera, la gitana Carmen. Don José segueix Carmen a una vida fora de la llei però la lascívia i la independència d'ella l'engeloseix.

Georges Bizet va obtenir el seu primer èxit el 1862 amb "Les pêcherus de perles", altres composicions seves van ser "La joie fille de Perth", "Djamileh" i un altre èxit "L'Arlésienne". Però les dificultats durant els assajos de "Carmen" i l'acollida tèbia, deterioraren la seva salut. Va morir el juny de 1875 deixant algunes òperes inacabades com "Don Rodrigue".

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Música
Idiomas
Catalán