www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/

Òpera oberta - "Carmen"

22 jul. 2011

"Òpera oberta" presenta l'òpera "Carmen" composta per Georges Bizet amb llibret d'Henry Meilhac i Ludovic Halévy, inspirada en la novel·la de Prosper Mérimée. Es va estrenar per primera vegada a l'Opéra-Comique de París, el 3 de març de 1875.

"Carmen" és una de les òperes més conegudes i populars. Té una partitura de gran capacitat emocional, de línies melòdiques penetrants, força dramàtica i sensual, concisa i original. Un dels temes més coneguts de l'òpera és l'havanera. La música original la va canviar després Bizet inspirat per l'havanera del basc Sebastian de Yradier, "El arreglito".

L'acció té lloc a Sevilla l'any 1820. El jove soldat Don José és seduït per una tabaquera, la gitana Carmen. Don José segueix Carmen a una vida fora de la llei però la lascívia i la independència d'ella l'engeloseix.

Georges Bizet va obtenir el seu primer èxit el 1862 amb "Les pêcherus de perles", altres composicions seves van ser "La joie fille de Perth", "Djamileh" i un altre èxit "L'Arlésienne". Però les dificultats durant els assajos de "Carmen" i l'acollida tèbia, deterioraren la seva salut. Va morir el juny de 1875 deixant algunes òperes inacabades com "Don Rodrigue".

veure més sobre "Òpera oberta - "Carmen"" veure menys sobre "Òpera oberta - "Carmen""

Els últims 13 programes de Òpera oberta

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

Afegeix comentari ↓

  1. Klaus Dolle

    Me encanta, lastima de no disponer mas de este genero.

    16 mar 2012