Arxiu TVE Catalunya - Oficis que es perden - Ceramista de torn i ceramista de majòlica
Oficis que es perden  Ceramista de torn i de majòlica

El torn ofereix milers de possibilitats per a treballar el fang, tantes com la imaginació de cada artista. S'hi dedica la Núria Pié, que ens parla...

22/08/2005 00:23:01
Recomendado para todos los públicos
Ceramista de torn i de majòlica Ceramista de torn i de majòlica
Ceramista de torn i de majòlica 00:23:01 22/08/2005
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

El torn ofereix milers de possibilitats per a treballar el fang, tantes com la imaginació de cada artista. S'hi dedica la Núria Pié, que ens parla de la seva vocació i ens ensenya com comença una peça: primer treballa el fang o l'argila. També ens mostren rajoles que formen un fris amb dibuixos creats amb tecnologia digital. 

Natàlia Galera és ceramista de la tradicional 'rajola catalana' a la que s'hi fan dibuixos sobre oficis antics. Ens ensenya els secrets d'aquesta tècnica, la majòlica, des del bany d'esmalt de les rajoles fins el dibuix. 

El progrés i les tècniques modernes condemnen a desaparèixer els treballs artesans. Però tot i això, en queden que s'estimen la seva feina, per ofici o professió, els veritables artesans. Aquesta sèrie es emetre el 2005. La va realitzar Juanma Rúbies Cotes, amb producció de Joan Cruells, narració d'Óscar Sanchez Barón i composició de Jordi Nico. La coordinació i el guió van estar a càrrec d'Àngela Lara.

Ficha técnica
Dirigido por
Juanma Rúbies
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán