Noms propis: Sol Picó | RTVE Play
Noms propis  Sol Picó

Noms Propis - Sol Picó

Disponible hasta 21-02-2222

30/05/2017 00:23:27
Recomendado para todos los públicos
Sol Picó Sol Picó
Sol Picó 00:23:27 30/05/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Fascinant i seductora tant a dalt de l'escenari com en l'espai íntim de la conversa, la coreògrafa Sol Picó sap com arribar-nos al cor de totes les maneres. La seva personalitat dins i fora de la dansa aplega talent, sinceritat i una actitud franca i combativa davant les situacions socials que la sacsegen.

Als 50 anys afirma que el secret de la seva longevitat com a ballarina no només es deu a un físic privilegiat "sinó sobretot al cap, perquè crea un procés d'il·lusió i de voler estar bé" i reconeix que "el dia que en llevar-me digui 'no tinc ganes d'anar a la Piconera' –la seu de la companyia Sol Picó–, aquell dia haurà passat alguna cosa gran".

A "Noms propis" parla de com és el seu particular procés de creació, en el qual l'ajuden "els moments de quotidianitat, com anar a fer la compra al supermercat" i també els de recolliment, com quan practica ioga i meditació. "Em vaig adonar que era necessari el procés de parar, meditar i envoltar-te del no res" per poder seguir creant, diu.

Guanyadora de prop de 30 premis -entre ells, 10 Max i el Nacional de Dansa al 2016- sempre ha reivindicat la feminitat en els seus muntatges, però ara prepara una coreografia sobre "què representa ser home en el segle XXI". Un nou repte per algú que no sap viure sense ells.

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán