Noms propis: Pedro García Aguado | RTVE Play
Noms propis  Pedro García Aguado

04/04/2017 00:25:23
Recomendado para todos los públicos
Pedro García Aguado Pedro García Aguado
Pedro García Aguado 00:25:23 04/04/2017
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Aquesta setmana a "Noms propis", Montse Busquets parla amb Pedro García Aguado, ex esportista d'elit i educador.

"El més important és l'aquí i l'ara. Gaudir del moment i saber el que estem fent", així resumeix la seva manera d'entendre la vida Pedro García Aguado. Va ser un esportista d'elit obtenint l'or als Jocs Olímpics d'Atlanta, després seria campió del món, guanyador de set lligues i sis vegades guanyador de la Copa del Rei. El waterpolo va ser l'esport que el va fer tocar l'èxit i l'alcohol i les drogues, l'addicció que el va fer conèixer el fracàs. De totes maneres i com ell diu: "L'èxit em va ensenyar, però he après més dels fracassos".

Després de disset anys de rehabilitació i ensenyaments diversos, García Aguado es dedica a acompanyar pares i fills en la difícil tasca de l'aprenentatge, d'entendre's i compartir. I si en un inici l'enfoc dels perills en la nostra societat podien ser les addicions, ara el seu treball deriva cap els riscos que implica una societat inclinada a abusar de les xarxes socials. Alerta a "Noms propis" que "la vida virtual li ha guanyat a la vida real".

En aquest altre període de la seva vida, després de l'esport i concentrat en el seu paper d'educador, ha escrit diversos llibres adreçats a pares i també ha estat protagonista en programes de televisió. El seu paper estel•lar a "Hermano Mayor", on, des de la pantalla es dedicava a donar suport i guia a famílies amb fills problemàtics, va donar pas a un projecte que ha continuat després de l'emissió del programa: la Fundació "Aprender a Educar".

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán