www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Pere Gascón

Noms propis - L'oncòleg Pere Gascón

29 maig 2018

L’oncòleg Pere Gascón visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per l’Anna Cler amb qui parlarà sobre les seves investigacions oncològiques, com ha de ser la relació que els metges han de tenir amb els seus pacients quan han de transmetre un diagnòstic, la influència que té l'estrès en el desenvolupament del càncer i els beneficis del que ell anomena la medicina integrativa.

“Hem avançat moltíssim en els tractaments de suport en malalts diagnosticats amb càncer, en antibiòtics, en detectar la malaltia abans que fa uns anys i tot això ha contribuït a que la gent visqui més anys, malgrat que indubtablement hi ha persones que es moren, però tenim grans supervivents i això és molt important. En l’àmbit de l’Oncologia ten molt por de dir “curació”, però, per exemple, hem fet grans progressos en el càncer de mama”.

L’oncòleg Pere Gascón va néixer a Barcelona fa 67 anys i durant 25 ha treballat en els hospitals nord-americans de referència en investigació oncològica i al 1995 va ser escollit ‘Metge de l’Any’, a l’estat de New Jersey, per l’American College of Physicians. Al llarg de la seva trajectòria professional ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat i també ha exercit la docència en diverses universitats catalanes i nord-americanes.

La seva formació com a biòleg cel·lular l’ha portat a investigar la contribució dels neuropèptids en el procés cancerós i el seu paper en la regulació hematopoiètica. En l’àmbit clínic els seus interessos se centren en el càncer de mama, colon, melanoma i en els tractaments de suport. Com a immunòleg tumoral ha investigat el microambient que envolta al tumor, els limfòcits i els macròfags, principalment, amb la finalitat d’atacar el càncer.

veure més sobre "Noms propis - L'oncòleg Pere Gascón" veure menys sobre "Noms propis - L'oncòleg Pere Gascón"
Programes complets (151)
Clips

Els últims 192 programes de Noms propis

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos