Noms propis: Josep Baselga | RTVE Play
Noms propis  Josep Baselga

08/11/2016 00:28:24
Recomendado para todos los públicos
Josep Baselga Josep Baselga
Josep Baselga 00:28:24 08/11/2016
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

questa setmana a "Noms propis", Montse Busquets parla amb l'oncòleg Josep Baselga, que acaba de ser guardonat amb el XXVIII Premi Internacional Catalunya.

A Josep Baselga li agradaria ser historiador per poder explicar com ha estat "la fi d'aquesta lluita". I la lluita de la que parla aquest investigador incansable és el càncer. Director mèdic de l'hospital oncològic més prestigiós del món, el Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York, i President del Comitè Científic de l'Institut d'Oncologia de l'Hospital de la Vall d'Hebron, la seva carrera és una suma d'avenços que el fa sentir-se "esperançat i optimista".

"Jo crec que els propers 20 o 30 anys el càncer deixarà de ser la causa dominant de mort de la humanitat", explica a Montse Busquets, que l'ha pogut entrevistar amb motiu del recent Premi Internacional Catalunya. Josep Baselga confessa que malgrat que té moltes aficions, no vol pas desconnectar de la seva feina: "La meva evasió personal és el laboratori, on em trec la corbata i gaudeixo". Considera que per als investigadors és fonamental "la perseverança i la resiliència" i avança que "la curació del càncer que l'hem buscat fora, és molt possible que la tinguem dins del propi organisme".

1era emissió - 8/11/2016

Ficha técnica
Dirigido por
Anna Cler
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán