Moments - "El vestir"
Moments  "El vestir"

La moda és l’art del vestit, de la confecció de peces de roba en base a paràmetres funcionals i estilístics tant en els vestits com en els...

30/03/2014 00:11:39
"El vestir" "El vestir"
"El vestir" 00:11:39 30/03/2014
Sinopsis

La moda és l’art del vestit, de la confecció de peces de roba en base a paràmetres funcionals i estilístics tant en els vestits com en els accessoris (barrets, guants, cinturons, bosses, sabates, ulleres,..). El vestit és una necessitat bàsica per a l’ésser humà que, en la seva evolució, ha utilitzat pells d’altres animals o, més endavant, llana i productes vegetals com el lli i el cotó per protegir-se del fred i de les inclemències del temps. 

Amb tot, i partint d’aquesta primera necessitat, amb el temps el vestit ha adquirit un caràcter estètic , reflectint el gust i el caràcter del seu portador i s’ha anat convertint en un guarniment més de la persona, subjecte als cànons de la moda i de l’esdevenidor artístic de cada civilització. Així mateix, en el vestit hi intervenen factors climàtics i geogràfics, així com socials, religiosos o sexistes per reflectir la posició o marcar diferències de llur portador. 

En poques paraules, la moda en termes de roba i de vestit, són les tendències i gèneres en massa, costums en definitiva, que la gent adopta i que marquen èpoques o llocs específics.

En aquest nou lliurament del “MOMENTS” hem convidat l’exmodel Teresa Gimpera, la reina de les maniquís dels anys 60. Gairebé 50 anys en el món de la moda li donen autoritat suficient per parlar de tendències i comentar el que escau millor o no a la gent. La ‘Gim’ –com se la conegué dins la “Gauche Divine” - ens parlarà, entre altres, de la minifaldilla que feu furor entre la joventut d’ençà de la seva aparició a les passarel•les als anys 60, de la roba d’estil hippy o adlib que es lluïa als anys 70, o de les muscleres que marcaven el tall dels vestits als 80. 

I, com a petit homenatge al què va significar la seva figura per a la indústria catalana del vestit, també aportarà el seu gra d’arena al nostre reportatge l’empresari, promotor i divulgador de moda Paco Flaqué.

“El vestir” és un reportatge de Margaret Rius ideat  per al programa MOMENTS que dirigeix i presenta Raül Díaz.

Ficha técnica
Dirigido por
Raül Díaz
Géneros
Historia
Idiomas
Catalán