Moments La 2

Moments

Diumenge, 11:15h. La 2

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.14.0/js
1410232

Moments - Teatre Català 2a Part

18 maig 2012

Aquest divendres l'espai "Moments" emet la segona part del seu monogràfic dedicat al Teatre Català.

En aquesta ocasió revivim la gran explosió creativa de les companyies teatrals catalanes que han renovat el panorama escènic: Joglars, Dagoll Dagom, Comediants, Tricicle, La Cubana i la Fura dels Baus.

La internacionalització i el prestigi que aquests grups han proporcionat al teatre d¿origen català s¿ha completat en la darrera dècada per l'èxit a nivell mundial dels nostres dramaturgs. J.M. Benet i Jornet i Sergi Belbel, que ens acompanyen amb les seves opinions en aquest recorregut pel teatre català, en són exemples.

També hi ha l'ocasió de recordar obres d'altres autors, com Jordi Galceran ("El mètode Grönholm", "Burundanga"), que han catapultat el teatre català a un reconeixement internacional sense precedents.

Acabem amb el Teatre Nacional de Catalunya, fundat per J.M. Flotats, un dels vertebradors de la futura projecció del teatre català.

El missatge dels nostres convidats no pot ser més optimista: tenim bones infraestructures, autors, professionals, tècnics i un públic cada cop més educat.

De cara al futur, com diu Belbel, "la solució contra la crisi és fer-nos necessaris". El contrapunt ens el tornaran a donar alguns dels components del grup de teatre amateur del Centre Moral i Instructiu de Gràcia.

veure més sobre "Moments - Teatre Català 2a Part" veure menys sobre "Moments - Teatre Català 2a Part"
Programes complets (137)
Clips

Els últims 138 programes de Moments

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios