Moments La 2

Moments

Diumenge, 11:15h. La 2

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.0.0/js
1401674

Moments - Teatre Català 1a Part

11 maig 2012

L'espai "Moments" dedica dos capítols consecutius al Teatre Català, en un recorregut que ens du des dels nostres clàssics al moment de plenitud creativa actual.

El programa recorda Àngel Guimerà amb dues de les obres que li van donar més fama: "Terra Baixa" i "Maria Rosa" i Josep M. de Sagarra amb "L'hostal de la Glòria". També un record pels grans de l'escena: Margarida Xirgu i Enric Borràs.

Repassa els anys foscos del franquisme, en què el teatre català pràcticament va desaparèixer per acabar ressorgint, com tantes altres facetes de la Cultura catalana, amb l'arribada de la Democràcia.

L'aparició de grups independents plens de joves renovadors i, especialment la creació del "Teatre Lliure", van marcar un punt d'inflexió cap a una explosió creativa que explicarem en la segona part d'aquest monogràfic de "Moments" dedicat al Teatre Català.

Ens acompanyen en aquest recorregut els dramaturgs Josep M. Benet i Jornet i Sergi Belbel i alguns dels components del grup de teatre amateur "El Centre" del barri de Gràcia de Barcelona, gran pedrera de futurs professionals de l'escena, que els donen el contrapunt.

veure més sobre "Moments - Teatre Català 1a Part" veure menys sobre "Moments - Teatre Català 1a Part"

Els últims 137 programes de Moments

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios