Moments - La Rumba
Moments  La Rumba

El “Moments” d’aquesta setmana vol retre un petit homenatge a Pere Pubill Calaf, Peret, que ens va deixar el passat 27 d’agost. I ho fem parlant...

02/11/2014 00:12:13
La Rumba La Rumba
La Rumba 00:12:13 02/11/2014
Sinopsis

El “Moments” d’aquesta setmana vol retre un petit homenatge a Pere Pubill Calaf, Peret, que ens va deixar el passat 27 d’agost. I ho fem parlant amb ell de la “Rumba Catalana”. Peret era considerat el rei d’aquest ritme autòcton que neix a Barcelona als anys 50. Es tracta d’una de les darreres entrevistes que el popular cantant va fer per TVE. Es tot un luxe poder recordar la nostra rumba a través de l’opinió i els comentaris d’un dels qui més hi entenia. 

Paios i gitanos han fet que la “Rumba Catalana” hagi tingut i tingui un gran èxit de públic i hagi acabat formant part del patrimoni musical del nostre país. Tothom, qui més qui menys, ha ballat al compàs d’aquesta música que enganxa i enamora des de les primeres notes. El Peret mateix ens parla d’altres professionals que han destacat a la nostra rumba com el Pescadilla o Gato Pérez entre d’altres. 

Per fer les presentacions Raül Díaz ha anat al carrer de la Cera de Barcelona, un dels llocs on segons els entesos va néixer la Rumba Catalana. I ho ha fet tot rumbejant gràcies a les cançons de Peret que ens interpreta el grup barceloní “Tio Carlos”.

El programa s’emet a les 11’15 h. a la 2 de TVE-Catalunya

 

Ficha técnica
Dirigido por
Raül Díaz
Géneros
Historia
Idiomas
Catalán