Moments - Plaça Catalunya
Moments  Plaça Catalunya

La plaça de Catalunya era un indret central de la ciutat que el projecte creat per l'arquitecte Ildefons Cerdà no havia previst com a plaça si no...

23/06/2013 00:11:56
Plaça Catalunya Plaça Catalunya
Plaça Catalunya 00:11:56 23/06/2013
Sinopsis

La plaça de Catalunya era un indret central de la ciutat que el projecte creat per l'arquitecte Ildefons Cerdà no havia previst com a plaça si no com una mansana més de l'Eixample, malgrat la seva forma irregular. És per això que durant anys a la part central hi van haver cases. Al 1902 es va inaugurar com a plaça, tot i que el seu aspecte era molt diferent a com és ara.

Lluís Permanyer, cronista de la ciutat i autor del llibre "Biografia de la Plaça de Catalunya", explicarà anècdotes i curiositats de la plaça més emblemàtica de Barcelona.

Al programa es podran veure imatges que mostren com l'espai ha anat canviant al llarg dels anys. També coneixerem la història d'alguns dels edificis més emblemàtics, com és el cas de l'hotel Colón, i es recordaran alguns dels fets dels que ha estat testimoni, com la nominació de Barcelona com a seu dels Jocs Olímpics del 1992.

"La plaça de Catalunya" és un reportatge de Raül Díaz i està realitzat per Arantxa Tormo.

Ficha técnica
Dirigido por
Raül Díaz
Géneros
Historia
Idiomas
Catalán