Moments - El món de les joguines
Moments  El món de les joguines

Aquest diumenge Moments us convida a tornar a la infantesa a través del món de les joguines. Són tant antigues com la humanitat i fins al segle XIX...

28/12/2014 00:12:07
El món de les joguines El món de les joguines
El món de les joguines 00:12:07 28/12/2014
Sinopsis

Aquest diumenge Moments us convida a tornar a la infantesa a través del món de les joguines. Són tant antigues com la humanitat i fins al segle XIX eren artesanals. Els joguets de llauna es poden considerar com els primers de fabricació industrial. Però al llarg dels temps se n’han fet amb tot tipus de materials fins arribar als de plàstic que es remunten a la dècada dels 50.

De joguines n’hi ha de tot tipus i formes. Perque un objecte, sigui el que sigui, es pugui convertir en un joguet tan sols cal la imaginació d’un nen i poca cosa més. Els jocs i les joguines milloren el caràcter i la capacitat cognitiva, estimulen la creativitat i ajuden en el desenvolupament d’activitats físiques i mentals que són necessàries per la vida futura.

Al reportatge mostrem curioses imatges de joguets de totes les èpoques que ens serveixen per il•lustrar els interessants comentaris de l’Imma Marín, assessora pedagògica, de José Corredor-Matheos, que és historiador i poeta i de Josep. M. Joan que és el director del Museu del Joguet de Catalunya.

Raül Díaz presenta el capítol al “Museu d’història de la joguina” de Sant Feliu de Guixols. És un treball de la periodista Margaret Rius.

1era emissió - 28/12/2014

2ona emissió - 27/12/2015

Ficha técnica
Dirigido por
Raül Díaz
Géneros
Historia
Idiomas
Catalán