Moments La 2

Moments

Diumenge, 11:15h. La 2

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
1252707

Moments - L'evolució de l'automòbil a Catalunya

18 nov. 2011

"Moments" pretén descobrir-nos fets, històries singulars i llocs de Catalunya que han anat transformant-se amb el pas del temps.

Aquesta setmana "Moments" repassa l'evolució de l'automòbil a Catalunya, des del mític 600 fins al cotxe del futur.

De la mà d'Ángel Lahoz, enginyer industrial i col·leccionista de cotxes, farem un repàs per la història de l'automobilisme. Recordarem els primers biscúters, el primer vehicle accessible per als espanyols, i el 600, el cotxe que guarda més histories familiars al seu interior.

Amb Antoni Freixa, treballador del centre tècnic de SEAT, parlarem de l'evolució de la indústria automobilística i aprofitarem per recordar els primers models a l'hora que intentarem esbrinar com serà el cotxe del futur.

També comptarem amb Domingo Maroto, de 78 anys i que encara condueix. Amb ell reviurem els primers avenços en tecnologia, com per exemple un curiós sistema per evitar adormir-se mentre es condueix.

A més a més, farem memòria amb Albert Alumà, cap de les escoles de conducció segura del RACC, dels inicis de l'educació viària, i veurem com ha evolucionat al llarg dels anys.

El Biscúter, el 600 i la SEAT formen part dels moments més destacats de la indústria de l'automòbil a casa nostra. Ho recordarem en aquest programa alhora que intentarem esbrinar com serà i de què s'alimentarà el cotxe del futur.

veure més sobre "Moments - L'evolució de l'automòbil a Catalunya" veure menys sobre "Moments - L'evolució de l'automòbil a Catalunya"
Programes complets (137)
Clips

Els últims 138 programes de Moments

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios