Moments La 2

Moments

Diumenge, 11:15h. La 2

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.14.0/js
1357404

Moments - L'essència marinera de Barcelona

23 març 2012

Aquesta setmana "Moments" ens trasllada a la façana marítima de Barcelona.

La professora d'urbanisme de la UdG, Nadia Fava, ens recordarà els orígens del port de Barcelona i del barri de la Barceloneta. També reviurem com van ser les primeres travessies que es feien nedant fins al port de la mà de la historiadora Mª Jesús Vidal.

Aprofitarem per reviure la vaga d'estibadors que va tenir lloc al port l'any 1980. Miquel Vicente i Josep Puig, dos ex treballadors que van protagonitzar aquesta aturada, ens ajudaran a recordar aquest moment viscut amb gran intensitat pels treballadors portuaris.

De la mà d'Antoni Miquel "Leslie" recordarem diferents vivències del barri de la Barceloneta. El component de los Sírex ens parlarà dels "chiringuitos" i de la seva relació amb el barri. Amb Sebastián Huguet i Vicent Monsonís, dos veïns del barri i també ex treballadors del port, parlarem sobre el futur que li espera a aquesta zona del litoral de Barcelona.

Finalment, ens acostarem al restaurant La Cova Fumada on Magí Solé ens parlarà de la típica tapa del barri, la bomba. Per acabar, farem un breu recorregut en golondrina acompanyats per Manuel Roca, el gerent d'aquests mítics vaixells.

D'aquesta manera, "Moments" ens portarà a l'essència marinera de Barcelona.

veure més sobre "Moments - L'essència marinera de Barcelona" veure menys sobre "Moments - L'essència marinera de Barcelona"
Programes complets (137)
Clips

Els últims 138 programes de Moments

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios