Moments - "El Jazz"
Moments  "El Jazz"

Està establert que la música de jazz va néixer a l’entorn de la població negra dels Estats Units i que aquest ritme tenia un significat de protesta...

08/06/2014 00:12:02
"El Jazz" "El Jazz"
"El Jazz" 00:12:02 08/06/2014
Sinopsis

Està establert que la música de jazz va néixer a l’entorn de la població negra dels Estats Units i que aquest ritme tenia un significat de protesta davant de l’opressió que sentien molts dels descendents d’esclaus africans.  Al cap de pocs anys del seu origen, a principis del segle XX,  aquella música va arribar a Europa.

El programa Moments ha anat al primer club de jazz d’Espanya que es va inaugurar l’any 34 al centre de Barcelona. Es deia Hot Club i la casa senyorial que el va acollir encara existeix tot i que ja no es pot escoltar música.  Com tampoc se’n pot escoltar a la mítica Cova del Drac,  però que gràcies al arxius de TVE es pot avaluar la importància del lloc al 1977. Complementa aquest petit document sobre el jazz a casa nostra, la històrica entrevista de Montserrat Roig a Tete Montoliu fa prop de 40 anys, la classe magistral del mestre al Taller de Músics a Barcelona o la incunable imatge de Miles Davis del 1959,  quan va sortir per primera vegada a la televisió de Nova York.  

Un reportatge de Rosa Masip

Ficha técnica
Dirigido por
Raül Díaz
Géneros
Historia
Idiomas
Catalán