Moments - La història del metro de Barcelona
Moments  La història del metro de Barcelona

Aquest mes de desembre el metro de Barcelona  fa 90 anys. I per celebrar-ho “Moments”  dedica el reportatge d’aquest diumenge a recordar la seva...

07/12/2014 00:12:00
La història del metro de Barcelona La història del metro de Barcelona
La història del metro de Barcelona 00:12:00 07/12/2014
Sinopsis

Aquest mes de desembre el metro de Barcelona  fa 90 anys. I per celebrar-ho “Moments”  dedica el reportatge d’aquest diumenge a recordar la seva història. Disposeu-vos a recordar la història d’aquest mitjà de transport subterrani a través d’imatges de totes les èpoques. 

La primera línia del metro que es va construir unia Lesseps amb la plaça de Catalunya, l’actual línia 3. Poc després va entrar en funcionament la línia 1 molt important per la mobilitat de l’Exposició Internacional de 1929. 

El reportatge també es fa ressò de l’ús dels túnels del metro com a refugi antiaeri durant la guerra civil. Ho fa a través d’imatges impactants i del testimoni d’alguns supervivents.

El gran creixement del metro es va produir durant els anys 60, 70 i 80 del segle passat.  Actualment compte amb quilòmetres i quilòmetres de vies que uneixen per sota terra tot Barcelona i la seva àrea metropolitana. 

En aquest capítol de “Moments” intervé Ricard Riol, president de l’associació de la promoció pel transport públic. També col•laboren Daniel Aguilar, autor del blog “Document Barcelona” i Albert González, autor del llibre “Els tramvies de Barcelona”. 

Raül Díaz presenta el capítol a l’estació del metro de la plaça Lesseps on hi ha un punt de connexió amb el que serà la futura línia 9 que ja és en fase de proves.

Ficha técnica
Dirigido por
Raül Díaz
Géneros
Historia
Idiomas
Catalán