Moments - Festes Majors
Moments  Festes Majors

Aquesta setmana arribem al darrer "Moments" de la temporada i volem començar les vacances de manera festiva. Recordarem com han evolucionat amb els...

29/06/2012 00:28:03
Festes Majors Festes Majors
Festes Majors 00:28:03 29/06/2012
Sinopsis

Aquesta setmana arribem al darrer "Moments" de la temporada i volem començar les vacances de manera festiva. Recordarem com han evolucionat amb els anys les Festes Majors i d'altres celebracions populars estiuenques.

El programa recorda la festa que marca el inici de l'estiu: la revetlla de Sant Joan. Farem memòria de les diferents tradicions i dels rituals que se celebren al llarg d'aquesta nit màgica.

L'etnòleg Salvador Palomar, explicarà els orígens de moltes d'aquestes festes tradicionals, alhora que ens farà memòria de molts dels elements que no poden faltar en una festa major. D' altra banda Jan Grau, expert en cultura popular, ens comentarà el simbolisme que té l'envelat, els gegants o el correfoc dins de les festes catalanes.

Per presentar el programa, Raül Díaz assistirà a un assaig del "Paga-li Joan", un ball que se celebra per la festa major de Sant Cugat del Vallès. Acompanyat per Rogeli Pedró, Ariadna Gamonal i Carles Falp reviurem alguns instants d'aquesta festa.

I és que les Festes Majors han omplert molts moments de les nostres vides.

"Moments", el programa de TVE Catalunya que repassa fets, històries i aspectes de la vida social i cultural de Catalunya, està dirigit i presentat per Raül Díaz. S'emet els divendres a La 2.

Ficha técnica
Dirigido por
Raül Díaz
Géneros
Historia
Idiomas
Catalán