L'Informatiu: Mor Heribert Barrera  | RTVE Play
L'Informatiu  Mor Heribert Barrera

21/08/2011 00:05:24
Mor Heribert Barrera Mor Heribert Barrera
Mor Heribert Barrera 00:05:24 21/08/2011
Sinopsis

Mor als 94 anys l'ex-president del Parlament Heribert Barrera. Els líders polítics catalans coincideixen en destacar el seu paper en la lluita per la llibertat i l'autogovern de Catalunya. La capella ardent s'instal·larà demà al Parlament.

Recuperació de fragments de l'entrevsita feta a l'abril del 2010.

Biografia Heribert Barrera:

Nascut a Barcelona el 1917, era fill de Martí Barrera, diputat al Parlament de Catalunya i conseller de la Generalitat durant la republica. Militant a esquerra republicana des dels anys previs a la guerra civil, va ser-ne secretari general al mil nou-cents setanta sis, ja recuperada la democràcia, i diputat al congrés a la primera legislatura.

President del Parlament de catalunya entre els anys vuitanta i vuitanta quatre, i posteriorment diputat al parlament europeu, on va defensar l'ús del català. Va presidir esquerra republicanta entre mil nou cents noranta u i mil nou cents noranta cinc. Al marge de l'activitat política, tenia una sòlida formació en ciències químiques, física i matemàtiques, i va exercir com professor a la universitat autònoma de Barcelona.

Fidel a les seves conviccions independentistes, el juliol de dos mil deu el varem veure demanant la participació en la gran manifestació contra la retallada de l'estatut. Ell mateix va ser a la capçalera de la manifestació, i un any després encara va tenir forces per adreçar-se a aquells que tornaven a sortir al carrer per reclamar el que havia estat la seva lluita de tota la vida: la independència de Catalunya.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán