L'Informatiu: L'Informatiu vespre - 20/12/12 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu vespre - 20/12/12

20/12/2012 00:29:04
L'Informatiu vespre - 20/12/12 L'Informatiu vespre - 20/12/12
L'Informatiu vespre - 20/12/12 00:29:04 20/12/2012
Sinopsis

"Catalunya ha començat el camí cap a la transició nacional perquè a Espanya hi ha una involució autonòmica". Aquest ha estat un dels eixos del discurs d'investidura d'Artur Mas. Ha carregat contra l'Estat Espanyol, a qui ha presentat com a principal culpable de les penúries que pateix Catalunya. Mas ha afegit que vol tenir les "estructures d'Estat propi" llestes pel 2014, any del referèndum. Sobre l'acord amb Esquerra, Mas ha dit que està i estarà obert a la resta de forces en aquesta legislatura que ha qualificat d'històrica i trascendental. També ha anunciat una cimera de partits per definir les prioritats per a la recuperació econòmica.

El PSC denuncia el camí cap a la independencia d'Artur Mas i assenyala que CiU no te una majoria parlamentaria sólida. El PP i Ciutadans diuen que Mas és un hostatge d'Esquerra, i Iniciativa i la CUP acusen Mas d'oblidar-se dels sectors més febles que pateixen la crisi.

El Ministre de Justícia es refereix al referèndum pactat per Convergència i Esquerra i assenyala que els alts càrrecs polítics de l'Estat espanyol han de complir la llei. Els nacionalistes responen que si la pressió de l'Estat es fes insoportable podrien avançar la consulta.

Investigadors de la Vall d'Hebron troben un mètode que millora el diagnòstic de càncer de mama i pot evitar la quimioterapia. Un 15% dels tumors no es classifica correctament i això en dificulta el tractament.

El Barça ha comunicat que l'operació de Tito Vilanova ha anat tal com s'havia previst i que es mantenen els terminis de recuperació, amb la qual cosa en 3 o 4 dies podria estar a casa. La UEFA ha tingut paraules per al tècnic blaugrana al sorteig dels vuitens de final de la Champions, on al Barça li ha tocat el Mílan.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán