L'Informatiu: L'informatiu vespre - 13/09/12 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu vespre - 13/09/12

13/09/2012 00:26:04
L'informatiu vespre - 13/09/12 L'informatiu vespre - 13/09/12
L'informatiu vespre - 13/09/12 00:26:04 13/09/2012
Sinopsis

El President de la Generalitat ha reivindicat un estat propi per Catalunya . Ho ha fet aquest matí , a Madrid , enmig d'una gran expectació però sense la presència de cap membre del govern Espanyol sí que hi era, en canvi, el cap de la casa del Rei. Artur Mas ha justificat la seva proposta perquè , després de 30 anys intentant l'encaix de Catalunya dins d'Espanya, assegura, no s'ha resolt. El president català ha argumentat que seria un error menysprear el clam del milió i mig de catalans que van sortir al carrer i, perque no hi hagi dubtes de què vol Catalunya, repta a que es convoqui un referéndum.

La Delegada el govern a Madrid respon a Mas que Catalunya és Espanya. El PSC li demana que aclari si vol el pacte fiscal o la ruptura, i el PP català diu que Mas ha traspassat una linia vermella i ha comés un error històric.

Els sindicats CCOO i UGT presenten la marxa a Madrid que dissabte portarà a la Capital d'Espanya la protesta contra les retallades socials i laborals. De Catalunya sortiran 200 autocars.

Prop de 126000 alumnes han començat avui les clases de Formació Professional. Enguany destaca la posibilitat que tindran alguns estudiants de formar-se treballant en empreses i cobrant un salari d'uns 600 euros.

El Barça ja prepara el partit contra el Getafe amb Messi i Mascherano, però dissabte no podrà comptar amb Alexis, que com Iniesta, té una lesió muscular. Els blaugrana insisteixen en la dificultat d'un rival que avui ha presentat el seu últim reforç, l'ex davanter de l'Espanyol Alvaro Vazquez.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán