L'Informatiu: L'informatiu vespre - 1/12/11 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu vespre - 1/12/11

01/12/2011 00:29:13
L'informatiu vespre - 1/12/11 L'informatiu vespre - 1/12/11
L'informatiu vespre - 1/12/11 00:29:13 01/12/2011
Sinopsis

Segona jornada de negociació sobre el futur dels funcionaris. Els sindicats amenacen amb convocar una jornada de vaga pel 14 de desembre i demanen al govern català que concreti calendaris i xifres de les mesures que ahir s'anunciaven: retallada d'interins, rebaixes de complements, pèrdua de dies de lliurança... Malgrat aquest panorama -que els sindicats consideren d'agressió- la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, diu que encara hi ha molt de camí i no descarta arribar a un acord.

La picabaralla al Parlament s'ha produit quan la presidenta de la cambra ha anunciat que els diputats no podran utilitzar els termes "robatori" o "espoli fiscal" en relació a Espanya. El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Alfons López Tena, ha criticat i desqualificat durament Núria de Gispert i per això ha estat reprovat.

L'empresariat català demana calma davant les informacions que especulen sobre una hipotètica ruptura de l'Euro. Verne Harnish, un dels anomentats gurus del creixement, diu que davant la crisi actual les petites empreses són les millors preparades per sortir-se'n.

Avui és el dia mundidal contra la sida. A Catalunya hi ha unes 7 mil persones infectades d'aquesta malaltia. Científics catalans treballen en una vacuna terapèutica que malgrat anar per bon camí encara claculen que tardàrà uns anys a fer-se realitat.

Rafa Nadal obrirà demà la final de la Copa Davis entre Espanya i l'Argentina. S'enfrontarà amb Juan Mónaco. Tot seguit, sortiran a l'Estadi de la Cartuja de Sevilla David Ferrer i juan Martín Del Potro. Els 2 partits els podreu veure a partir de les dues de la tarda a la 1 de Televisió Espanyola.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán