L'Informatiu: L'informatiu migdia - 31/07/2012 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu migdia - 31/07/2012

31/07/2012 00:10:06
L'informatiu migdia - 31/07/2012 L'informatiu migdia - 31/07/2012
L'informatiu migdia - 31/07/2012 00:10:06 31/07/2012
Sinopsis

PLANTADA A MONTORO

Mas-Colell no assistirà al Consell de Política Fiscal

En una decisió sense precedents, el govern català NO assiteix al consell de política fiscal i financera que ha de començar d'aquí poca estona a Madrid.

El conseller d'economia, Andreu Mas-Colell, ha enviat una carta al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, on li on li explica que NO hi va perquè el govern central NO rectifica l'objectiu de dèficit per les comunitats autònomes com europa ha fet amb l'estat espanyol.

ENTITATS CONCERTADES

Un exemple de l'ofec de les finances catalanes, segons la Generalitat, és l'impagament a les entitats del tercer sector.... Mil·lers busquen avui, últim dia del mes, alguna solució per poder fer front als pagaments.... Mentrestant, l'Associació de directors de centres geriàtrics ha denunciat davant la fiscalia que hi ha un risc REAL que les persones grans quedin desateses.

COPAGAMENT ALS FÀRMACS

Demà comença a aplicar-se a Catalunya el copagament estatal dels fàrmacs pels treballadors, que pagaran en funció de la renda, amb màxims mensuals. Els pensionistes hauran d'abonar el 10% dels medicaments a partir de l'octubre. A les farmàcies ja ho tenen tot a punt.

El PSC estudia presentar un recurs de inconstitucionalitat contra aquest nou copagament perquè creu que sumat a la resta de mesures, castiga més els catalans.

MARAGALL RESPON EL PSC

Diu que no té cap intenció de deixar l'acta de diputat al Parlament

El diputat socialista Ernest Maragall NO té intenció de deixar la seva acta de diputat al Parlament, ni tampoc d'abandonar el PSC. La direcció socialista li ha demanat perquè va trencar la disciplina de vot i enlloc d'abstenir-se va votar a favor de reclamar un pacte fiscal per Catalunya; i Maragall, en una carta enviada al PSC, diu que NO veu cap contradicció entre la seva posició i el programa del partit.

FONTANALS DE CERDANYA

Un tren envesteix un tractor quan creuava un pas a nivell de la N-260 ahir al vespre

El vehicle creuava un pas a nivell de la Nacional 260, a Fontanals de Cerdanya, i la locomotora el va arrossegar un centenar de metres.

Al conductor del tractor, un home de 39 anys, el van haver de rescatar i el seu pronòstic és greu. Cap dels 75 passatgers del convoi no van patir ferides.

NO HI HAURÀ SUPERCOPA

L'Espanyol diu ara que no jugarà el trofeu per motius esportius

La Supercopa de Catalunya de futbol finalment NO es jugarà. Ni avui que era el dia previst, ni el 26 de setembre, com va proposar la federació al Barça i a l'Espanyol.

Carles Puyol assegura que el Barça mai s'ha negat a disputar la supercopa i pel què fa a la seva carrera esportiva, diu que vol acabar-la al club blau grana. El capità del Barça va rebre ahir mateix l'alta mèdica.

MOR JOAN BASSEGODA

Va escriure més de 30 llibres i 1.500 articles, sobretot de l'obra de Gaudí

L'arquitecte Joan Bassegoda, un dels màxims experts en Antoni Gaudí, ha mort a Barcelona als 82 anys. A més de divulgar l'obra de Gaudí Bassegoda estava especialitzat en restaurar els seus monuments, com ara la Casa Batlló, la Calvet o la cripta de la Colònia Güell. També va rehabilitar edificis històrics com la catedral de Barcelona, l'esglèsia de Santa Maria del Mar,el Palau de la Música o el Liceu....

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán