L'Informatiu: L'informatiu migdia - 18/01/12 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu migdia - 18/01/12

18/01/2012 00:25:48
L'informatiu migdia - 18/01/12 L'informatiu migdia - 18/01/12
L'informatiu migdia - 18/01/12 00:25:48 18/01/2012
Sinopsis

Comença al Parlament el debat dels pressupostos de 2012. El Conseller d'Economia defensa uns comptes que redueixen la despesa un 0,7% i inclouen noves taxes com el tiquet moderador per a les receptes i la taxa turística. Avui superaran el primer tràmit gràcies al suport del PP. La presidenta dels populars, però, avisa a Mas que el seu suport no és un xec en blanc i que la geometria variable no sempre li sortirà bé... El PSC diu que ha hi ha alternatives a les retallades.

El Ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, anuncia que canviarà la llei per demanar responsabilitats penals als mals gestors del diner públic, tant si es tracta d'un càrrec polític com si és un gestor nomenat per un polític. Montoro diu que si un govern vol gastar més del previst ha d'apujar impostos.

Una desena d'empreses catalanes participen en un nou programa de beques de la Univeristat Politècnica de Catalunya. Els alumnes més brillants rebran uns 20mil euros cadascún. Es comprometen a cursar alhora dues carreres: Matemàtiques i alguna engenyeria. Quan faci 2 anys que treballen hauran de tornar els diners.

A Barcelona, més d'un centenar de persones viu de la recollida il·legal de cartró, que es considera robatori quan s'agafa de dins d'un contenidor. Cada cop estan més organitzats i hi ha més de 10 camions magatzen il·legals a la ciutat. La guardia urbana va posar l'any passat 700 denúncies. La tona de paper es paga a mésde 60 euros.

El Barça ja ha arribat a Madrid on aquest vespre jugarà l'anada dels quarts de final de la Copa contra un Madrid amb baixes. Guardiola vol allargar la ratxa de sis visites al Bernabéu sense perdre, just el dia que fa 41 anys.... I Messi també la vol fer grossa el dia que arribarà als 300 partits oficials amb el Barça.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán