L'Informatiu: L'informatiu migdia - 14/11/12 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu migdia - 14/11/12

14/11/2012 00:13:44
L'informatiu migdia - 14/11/12 L'informatiu migdia - 14/11/12
L'informatiu migdia - 14/11/12 00:13:44 14/11/2012
Sinopsis

És 14 de novembre dia de vaga general a tot l'Estat, la segona de l'any contra les polítiques d'austeritat del govern... una aturada que es fa simultàniament a 23 paísos europeus....Els sindicats parlen de seguiment massiu, d'un 85%, mentre el govern central en rebaixa la incidència i diu que el consum energètic és major que en la convocatòria anterior....La Generalitat parla d'un seguiment del 25%. Les afectacions més importants han estat en el transport públic i en el trànsit per carretera sobretot al accesos a Barcelona i polígons industrials.

Segons la confederació de comerç de catalunya, han tancat entre un 25 i un 30% dels comerços, tot i que molts treballen a l'interior dels negocis, davant la presència de piquets. On més s'ha notat la vaga, però, ha estat al centre de Barcelona. A la Ronda Sant Pere o plaça Catalunya, a establiments com al Corte Inglés, hi ha hagut una forta presència dels Mossos d'Esquadra. Els sindicats han escridassat als treballadors i s'han fet quatre detencions per trencar aparadors.

El govern de la Generalitat destaca la normalitat durant les primeres hores de vaga... El govern central també parla de normalitat. El ministre d'economia defensa les mesures del govern per reduir el dèficit i creu que la vaga no ajuda.

La selecció espanyola tanca avui un altre any d'èxit amb un amistós a Panamà... Vicente del Bosque ha sortit al pas de les crítiques que ha rebut la Federació pel partit i ha dit que s'ho prenen com si fos un compromís oficial. Ho podreu veure a dos quarts d'onze de la nit per La 1.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán