L'Informatiu: L'informatiu migdia - 12/09/11 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu migdia - 12/09/11

12/09/2011 00:24:38
L'informatiu migdia - 12/09/11 L'informatiu migdia - 12/09/11
L'informatiu migdia - 12/09/11 00:24:38 12/09/2011
Sinopsis

Aquest són alguns del milió dos-cents mil alumnes catalans que avui han començat a escola. Són 21.000 més que el curs passat. És la xifra més alta dels últims 22 anys. Un curs marcat per les retallades. De fet, per fer front a l'increment d'escolars, el Departament d'Ensenyament ha augmentat una hora lectiva als mestres i ha encabit més alumnes en més de 200 centres. Entre les altres novetats: l'adéu a la setmana blanca i la recuperació dels exàmens de setembre. La que ha provocat més enrenou és la fi de la sisena hora que obliga moltes escoles a acabar les classes a dos quarts de cinc de la tarda.

El conflicte sobre la immersió lingüística a l'escola marca l'inici del curs. La plataforma "Som escola.cat", que agrupa una trentena d'entitats cíviques i educatives, ha fet una crida avui a pares i mestres perquè enganxin cartells als centres escolars en defensa de la llengua i ha convocat concentracions a les 7 de la tarda arreu de Catalunya per refermar aquest suport.

Les borses europees cauen per por a una fallida de Grècia. El govern d'aquest país ha confirmat avui que només disposa de liquiditat per pagar pensions i sous fins l'octubre. L'Ibex 35 ha arribat a caure més d'un 3% i ha arribat al seu mínim en 2 anys. La prima de risc també s'ha vist afectada.

Tres milions i mig d'espanyols pateixen migranyes, el 80% de les quals són dones. L'estrés, els canvis hormonals i la ingesta de determinats aliments i begudes en són els principals desencadenants. Segons la OMS és una de les malalties que causa més discapacitat al món per això els investigadors se centren en la seva prevenció.

Demà torna la Lliga de Campions i Televisió Espanyola estrena la temporada amb el debut del Barça. L'equip de Guardiola rep al Camp Nou el Mílan d'Ibrahímovic per començar a defensar el títol conquerit a Wembley. El repte no és fàcil. L'últim que ho va aconseguir va ser precisament l'equip italià fa 21 anys.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán