L'Informatiu: L'informatiu migdia - 08/05/12 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu migdia - 08/05/12

08/05/2012 00:25:37
L'informatiu migdia - 08/05/12 L'informatiu migdia - 08/05/12
L'informatiu migdia - 08/05/12 00:25:37 08/05/2012
Sinopsis

Els treballadors de les 92 escoles bressol municipals de Barcelona fan vaga des d'avui i fins dijous. Protesten per la reducció de l'aportació de la Generalitat que suposarà un augment d'alumens per aula, la reducció del nombre d'educadors i l'externalització de la gestió d'alguns centres.

Incertesa entre els pares i mares que aquest dies han de fer la preinscripció a les escoles bressol municipals perquè encara no saben el preu final que tindrà cada plaça. I és que la Generalitat no ha concretat en quant reduirà l'ajuda a aquestes escoles. Una retallada que repercutirà en el preu de la quota.

El Govern alerta contra el que qualifiquen "d'ofensiva recentralitzadora" de l'executiu de Rajoy. Vol blindar les seves competències i per això estudia recursos contra els decrets que modifiquen la jornada laboral dels mestres i les substitucions de primària i secundària i contra la llei orgànica d'universitats.

El PP perd 4 punts en intenció de vot respecte a les eleccions del 20 de novembre i el PSOE, en guanya 1. Amb tot, els populars obtindrien més del 40% dels vots si les eleccions es fessin avui i mantindrien una avantage d'11 punts sobre els socialistes. Segons l'última enquesta del CIS, Izquierda Unida passaria a ser a tercera força, puja un punt i mig, i CiU la cinquena per darrera de UPYD.

Carles Puyol s'operarà el proper dissabte del genoll dret i es perdrà la final de la Copa del Rei i possiblement també l'Eurocopa d'Ucraïna i Polònia. El defensa blaugrana va acabar amb molèsties el partit contra l'Espanyol i se sotmetrà a una artroscòpia que el tindrà 6 setmanes de baixa.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán