L'Informatiu: L'informatiu migdia - 08/02/12 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu migdia - 08/02/12

08/02/2012 00:25:55
L'informatiu migdia - 08/02/12 L'informatiu migdia - 08/02/12
L'informatiu migdia - 08/02/12 00:25:55 08/02/2012
Sinopsis

Mariano Rajoy diu que la situació econòmica a Espanya no pot ser més greu. Ho ha assegurat en la seva primera compareixença a petició pròpia al Congrès dels Diputats. Rajoy també ha demanat a l'oposició suport i temps per veure els fruits de les mesures que estant aplicant. Rubalcaba, però, l'acusa de no voler explicar el que pensen fer. El president del govern ha defensat la reforma laboral per lluitar contra unes xifres d'atur que no paren de crèixer.

El Govern estudia noves mesures, com augmentar la jornada dels treballadors de l'administració o fer pagar el cànon per captació d'aigua a les empreses subministradores. Intenta compensar el que deixarà d'ingressar per l'ajornament de la taxa turística i les excepcions en el pagament de l'euro per recepta a les que ha hagut de renunciar.

Els treballadors del metro i autobus de Barcelona faran vaga el 27, 28, 29 de febrer i l'1 de març, coincidint amb el Congrés Mundial de Telefonia Mòbil. Protesten així per les retallades en els salaris i el transport públic. La direcció de TMB creu que la convocatòria perjudica greument els ciutadans i la imatge de la ciutat.

Moltes escoles catalanes suprimiran les places de P-3 a partir del curs vinent. Alguns Ajuntamenst i famílies ho atribueixen a les retallades i avisen que la mesura pot provocar la saturació de les aules. La Generalitat ho justifica pel descens del nombre d'alumnes.

El Barça rep aquesta nit el València a la tornada de les semifinals de la Copa. Malgrat el fred, l'equip ha demanat el suport de l'afició per assolir una nova final i aspirar a un altre títol.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán