L'Informatiu: L'Informatiu migdia - 07/06/13 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu migdia - 07/06/13

07/06/2013 00:25:23
L'Informatiu migdia - 07/06/13 L'Informatiu migdia - 07/06/13
L'Informatiu migdia - 07/06/13 00:25:23 07/06/2013
Sinopsis

La reforma de les pensions avança. El grup d'experts que ha estudiat com han de ser en el futur lliurará avui el seu informe al govern espanyol. El text inclou propostes com que l'actualització no es faci tenint en compte la inflació sinó l'estat de l'economia espanyola i que l'esperança de vida es tingui en compte a l'hora de fixar els diners del primer pagament. En tot cas, la proposta comporta una reducció de les pensions del futur.

Un baròmetre que dóna la victòria a Esquerra Republica, que gairebé doblaria la representació al Parlament... També preveu una caiguda important de Convergència, un descens de PSC i PP i un increment d'Iniciativa i Ciutadans. La CUP mantindria resultats.

El govern espanyol i el Consell General del Poder Judicial han fet públics els noms dels 4 nous membres del Constitucional. Fomaran part del Tribunal que haurà de decidir sobre qüestions com la declaració de sobirania o l'euro per recepta.

En les conclusions finals, fiscalia i acusacions particulars mantenen la petició de presó de fins a 202 anys pel zelador d'Olot. Avui s'acaba el judici oral i dilluns el jurat popular començarà a de-li-verar el veredicte.

Són alguns dels 30 mil alumnes de segon de batxillerat que es preparen per fer la setmana vinent els examens de selectivitat. Aquests dies moltes biblioteques amplien horaris per facilitar l'estudi.

Leo Messi rep l'alta mèdica i podria jugar aquesta nit el partit de classificació per al Mundial del 2014 entre l'Argentina i Colòmbia. El blaugrana va jugar el seu últim partit el 12 de maig al Vicente Calderón i aquesta nit podria reaparèixer.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán