L'Informatiu: L'Informatiu - 30/07/2014 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 30/07/2014

30/07/2014 00:27:29
L'Informatiu - 30/07/2014 L'Informatiu - 30/07/2014
L'Informatiu - 30/07/2014 00:27:29 30/07/2014
Sinopsis
  • Mariano Rajoy i Artur Mas s'han reunit durant prop de dues hores i mitja. La primera trobada d'aquest tipus en un any entre els presidents espanyol i català ha començat amb una salutació freda i dues encaixades de mans a la porta del Palau de la Moncloa. Sobre la taula, a banda de la recuperació econòmica o el finançament, hi ha hagut també la intenció del govern català de convocar un consulta el 9 de novembre, una consulta que Rajoy diu que és il.legal. / A aquesta hora estem pendents de la seu del govern català a Madrid on ha de comparèixer Artur Mas./ Hores abans daquesta trobada, el president de la Generalitat i líder de Convergència Democràtica ha enviat una carta als militants per informar de la renúncia de l'expresident Jordi Pujol als càrrecs i prerrogatives. Mas admet que és una situació que l'entristeix però diu que el partit ha de saber superar-la. En la carta, Mas assegura que l'expresident Pujol vol ajudar fins l'últim moment perquè el perjudici sigui el menor possible. A més, Mas subratlla que tant ell com la formació posaran tota l'energia perquè la consulta del 9 de novembre sigui possible.
  • L'economia espanyola accelera el ritme i al segon trimestre va crèixer un 0,6 per cent. / L'altra xifra que destaquem és la de l'IPC...Els preus al juliol han caigut un 0,9 per cent. Segons la dada avançada d'aquest mes, la taxa interanual torna a ser negativa i se situa en el menys 0,3 per cent. / Cada vegada més tenir un treball remunerat no és garantia de protecció per no caure en la pobresa. Segons un informe de la UGT, ja hi ha més de mig milió de catalans que estan en aquesta situació: un 24% més que fa 6 anys./ Molts  turistes admiren a diari la façana del Palau de la Música, amb la seva balconada... Fins fa uns dies només podien fer-ho des del carrer. Però ara, els visitants també poden passejar-se durant uns minuts per aquest jardí de columnes
  • (Nou directe amb Madrid)(resum històric) Juliol de 2010. Més d'un milió de catalans surt al carrer en resposta a la sentència del Constitucional que Anul.lava 14 articles de l'Estatut.
  • A Catalunya governava el tripartit i a La Moncloa, Zapatero. 
  • A Barcelona l'ajuntament vol retornar la rambla als barcelonins. Per això aproven un pla que prohibirà obrir alguns comerços nous, bàsicament els que es destinen als turistes, i en canvi en potenciarà d'altres. 
  • I a l'Espanyol doble sessió preparatòria, aquest matí, a porta tancada. Mentrestant continua l'activitat als despatxos, no pas per acabar de confeccionar una plantilla que es dóna gairebé per tancada, sinó per resoldre els problemes amb Hisenda. / Segona desfeta del Madrid a la gira pels Estats Units./ El Barça continua a Birmingham. A diferència d'ahir, avui els de Luis Enrique només han fet una sessió al matí, intensificant el ritme físic de cara a un començament de temporada en el que el Barça vol recuperar el mal tràngol passat la temporada passada. / Una altra notícia que ens arriba del continent americà és l'adéu d'Alejandro Sabela com a seleccionador argentí. Tot i la voluntat de la federació perquè continués al càrrec, Sabela hi ha renunciat al·legant esgotament. Qui està molt ben situat per rellevar-lo és un vell conegut de l'afició del Barça, Gerardo Martino. El pare del futbolista Carlos Tévez ha estat alliberat després de patir un segrest que ha durat vuit hores. / I l'equip espanyol de natació sincronitzada dóna les últimes pincellades a les coreografies que presentaran a l'Europeu de Berlín que comença el pròxim tretze d'agost. 
  • Després de dos dies amb un temps força mogut que ha impedit gaudir dels típics dies de platja, avui la situació, ja ho veieu, és molt diferent... 
  • N'hi ha París, a Toronto, i ara també a Barcelona... Són grans parets mitgeres que queden al descobert i que alguns artistes pinten amb murals de gran format amb el permís de l'ajuntament... Diferents col·lectius de la ciutat ja han deixat clar el que són capaços de fer...
  • A l'espera de la compareixença a Madrid d'Artur Mas, la presidenta del PP català ja ha donat detalls de la trobada. Alicia Sánchez-Camacho ha situat la reunió dins de la normalitat institucional i ha explicat que Rajoy li ha reiterat al prseident català que la consulta no es pot celebrar. / Podeu seguir la roda de premsa d'Artur Mas després de la reunió amb Mariano Rajoy en breu, al canal 24 horas, també al Telediario i us en farem un resum a l'Informatiu en català que emetem a les 4. 
  • Ficha técnica
    Géneros
    Información y actualidad
    Idiomas
    Catalán